Меню Закрити

ТНМУ посідає першу позицію серед медичних вишів у рейтингу UniRank 2023

Нещодавно рейтинг університетів UniRank (University Ranking – https://www.4icu.org/ua/) оприлюднив результати за 2023 рік. До переліку університетів України увійшов 181 виш нашої держави. Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського посів першу позицію серед медичних закладів вищої освіти і двадцять шосту позицію у загальному підсумку. Це є високий показник діяльності, адже ТНМУ гідно лідирує серед багатопрофільних університетів, які мають багатотисячні науково-педагогічні колективи і понад кілька десятків тисяч студентської спільноти.

Під час оцінювання діяльності університетів UniRank брав до уваги якість надання освіти, наявність ліцензій на здійснення освітньої діяльності, навчання студентів щонайменше за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр, а також можливість здобути магістерський рівень та навчатися в аспірантурі.

Головна мета засновників рейтингу – визначити найпопулярніші університети на основі достовірних, неупереджених відомостей, наданих незалежними джерелами, а не самими університетами.

Під час визначення рейтингу також враховують представлення вишу у соціальних мережах. Серед офіційних сторінок 150 закладів вищої освіти у Фейсбуці ТНМУ (https://www.facebook.com/tdmu.official/) займає 9 місце. До уваги бралися показники за 2022 рік, коли за сторінкою стежило 18707 осіб, а сьогодні це вже 19689 осіб. Сьогодні органічне охоплення сторінки ТНМУ у Фейсбуці становить понад 640 тисяч осіб.

Що стосується сторінки в Інстаграмі (https://www.instagram.com/ternopil.medical.university/), то також з врахуванням минулорічних показників ТНМУ на 23 місці. На початку 2022 року кількість підписників становила 6279 осіб, станом на 23 березня 2023 року кількість підписників становить 7529 осіб з щотижневим органічним охопленням понад 20 тисяч, з яких 14,6 тисяч не є підписниками ТНМУ. 

Також активно розвивається офіційний Youtube-канал (https://www.youtube.com/channel/UCCwOL-NkpaJAsikOzjvngoQ), який має 2,8 тисячі підписників і містить багато цікавих відео. ТНМУ має і свій профіль в ТікТок (https://www.tiktok.com/@tnmunew). Підписуйтеся на наші соціальні медіа і будьте активними їхніми користувачами.  

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.