Меню Закрити

Арт-терапевтичний захід для пацієнтів дитячого психіатричного відділення

28 березня 2023 року студенти 404-ї групи стоматологічного факультету разом з асистентом кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету Маріанною Коваль організували арт-терапевтичний захід для пацієнтів дитячого психіатричного відділення КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР.

Студенти разом з дітьми створили тематичні патріотичні малюнки, аби сконцентрувати увагу на необхідності дякувати нашим захисникам та старатися для того, щоб наша країна ставала кращою.

Для дітей будь-яке заняття творчістю – це завжди весело, приємно та корисно для розвитку як дрібної моторики, так і вищих психічних функцій. Малювання допомагає вирішити багато психологічних проблем: знизити рівень тривожності, агресивності, імпульсивності, допоможуть гармонізувати психічний стан, зняти психосоматичну напругу, підняти рівень самооцінки, подолати дитячі страхи та інші труднощі. 

Техніки арт-терапії працюють на невербальному рівні, тому їх добре застосовувати з дітьми, які погано говорять. Це актуально для діагностики, та при корекції. Заняття дозволяють дітям виражати свої емоції, почуття використовуючи малювання.