Меню Закрити

Студенти ТНМУ ознайомили школярів з будовою та функціями людського тіла

17 березня 2023 року студенти шостого курсу Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського Тетяна Білик і Христина Вовк провели відкрите практичне заняття на тему «Мозаїка людського тіла» у 4-А класі Великоглибочецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Я.Стецька.

Під час заняття майбутні лікарі розповіли про будову та функції організму людини та важливий внесок медичних працівників у забезпеченні здоров’я населення.

За допомогою цього заходу учні молодших класів змогли поглиблено вивчити організм людини та дізнатися багато корисної і важливої інформації про підтримку здорового способу життя та вплив шкідливих звичок на здоров’я.

Студенти розказали цікаві факти про органи людського тіла та їх функції, ознайомили з методикою забору крові на дослідження та продемонстрували пробірки з взірцями тканин з патологічними змінами, які можливі при різних захворюваннях. Також під час заняття відбулося вимірювання зросту і ваги тіла з метою отримання індексу маси тіла і його оцінки.

Школярі розгадували кросворди, загадки, ставили запитання про організм людини.

Заняття дуже сподобалося дітям і вони висловили бажання слухати цікаву інформацію на іншу медичну тематику.