Меню Закрити

Візит психотерапевтки зі США до Тернополя

Протягом 24-27 березня 2023 року в Тернопіль з робочим візитом прибула волонтерка, психотерапевтка зі США Юлія Брокфорд. Протягом перебування в Україні для передачі досвіду Юлія відвідала кафедру психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету.

Юлія Брокфорд уже багато років працює з травмафокусованим психотерапевтичним методом EMDR та займається лікуванням учасників бойових дій. З початком повномасштабного вторгнення росії Юлія почала активно займатися волонтерською діяльністю, а також навчати даному методу колег з України.

Під час перебування в Тернополі Юлія провела майстер-клас для лікарів-психіатрів КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР, поспілкувалася з військовослужбовцями, які проходять лікування в умовах даного лікувального закладу, а також обговорила основні аспекти психотерапевтичних інтервенцій для пацієнтів, які пережили травматичні події зі студентами та лікарями-інтернами, що навчаються на кафедрі.

Колектив кафедри щиро дякує Юлії за високий професіоналізм, чуйність та бажання покращувати якість надання допомоги тим, хто зараз стоїть на захисті нашої держави. Спільними зусиллями ми неодмінно переможемо та зробимо нашу країну справді сильною та незламною.