Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ отримав фінансову підтримку на придбання ізраїльських бандажів

До волонтерського центру Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського 3 квітня 2023 року завітали представник українського шоу-бізнесу – екс-учасник гурту «Дзідзьо» Юлік (сьогодні займається власною сольною кар’єрою), і депутат Верховної Ради України Іван Калаур.

Під час зустрічі з ректором ТНМУ Михайлом Кордою вони передали кошти, за які уже придбано 150 ізраїльських бандажів для індивідуальних аптечок військовослужбовців. Ці засоби рятують життя воїнів на полі бою. Додамо, що Іван Калаур є постійним благодійником нашого волонтерського центру і намагається знаходити необхідні ліки, складові до військових аптечок та інше.

Кошти для придбання бандажів були зібрані під час концертної програми Юліка і заслуженого артиста України Андрія Заліска в іспанському місті Пальма де Майорка, де наших співаків активно підтримала українська громада та небайдужі іспанці.

Цей виступ відбувся в рамках міні-туру артистів по таких містах, як Неаполь, Рим Терні, Генуя, Аччері, Казерті (Італія), Пардубіце (Чехія), Афіни (Греція), Альбораї (Валенсія), Пальма де Майорка (Іспанія). Їм вдалося для потреб ЗСУ зібрати 21149 євро (845 960 гривень), за які придбано 2 швидкі медичні допомоги, автомобіль «Nissan» (пікап) оснащений під запит військових з Бахмуту, дрон для розвідки, понад 1500 аптечок, автомобіль «Мерседес» для наших захисників.

Волонтерський центр ТНМУ висловлює подяку українським артистам за їх патріотизм і допомогу Україні у боротьбі з російським агресором, а також народному депутату Івану Калауру за довіру до нашої діяльності і рекомендацію нашого центру в нашій країні і за її межами.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка і зі сторінки Андрія Заліска.