Меню Закрити

Практичне заняття з фахівцями вибухотехнічної служби ГУ Національної поліції в Тернопільській області

5 квітня 2023 року в рамках навчального збору зі студентами 6-го курсу медичного факультету, які завершують навчання за програмою підготовки офіцерів запасу було проведено практичне заняття з фахівцями вибухотехнічної служби Головного управління Національні поліції в Тернопільській області.

Метою цього заняття було ознайомлення студентів з тактико-технічною характеристикою мінно-вибухових пристроїв, які сьогодні широко використовуються російським агресором на території України та небезпеками, які виникають під час їх застосування. Протимінна діяльність є важливим компонентом інженерного забезпечення військ, основи якого повинні знати майбутні військові лікарі.

Васьків І.Я. – начальник відділу вибухотехнічної служби ГУ Національної поліції в Тернопільській області.

Ярошенко В.М. –заступник начальника відділу вибухотехнічної служби ГУ Національної поліції в Тернопільській області.

Працівники поліції продемонстрували зразки озброєння (протипіхотні, протитранспортні та протитанкові міни, снаряди, гранати, запали інші боєприпаси та вибухові пристрої), ознайомили зі способами їх застосування як в бойових умовах та і в ситуаціях, які виникають після воєнних дій на деокупованих територіях. Під час заняття студенти мали можливість не тільки послухати, але й детально оглянути безпечні зразки вибухових пристроїв.

Важливим елементом цього заняття було інформування про небезпеку виявлення вибухонебезпечних предметів та навчання діям для запобігання ризикам, пов’язаних з ними. На жаль, багато з таких небезпечних речей можна зустріти не тільки на територіях ведення бойових дій, наближених до них та де окупованих, але й по всій Україні. Таке інформування передбачає усвідомлення і виконання правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, пропагування змін поведінки людей для запобігання можливих небезпек.

Проведення занять за участю практичних фахівців вибухотехнічної служби є вкрай важливим компонентом освітнього процесу в підготовці офіцерів запасу.

Світлини Миколи Василечка.