Меню Закрити

ТНМУ розповіли школярам про шкідливий вплив електронних цигарок

5 квітня 2023 року студентки 5-го курсу ТНМУ прочитали лекцію на тему «Вплив електронних цигарок на організм людини» для учнів 8-9 класів Жолобівської і Бриківської гімназії Кременецького району.

Актуальність проблеми популяризації електронних цигарок зростає з кожним роком. Молодь приваблює простота використання, широкий вибір яскравих смаків, відсутність характерного запаху тютюну.

Студентки розвіяли міф про безпечність електронних цигарок, розповіли, що при даному виді куріння нікотин доставляється до мозку набагато швидше, ніж при «класичному» палінні, також донесли, що елекронні пристрої для куріння аж ніяк не позбавляють нікотинової залежності і що електронні цигарки – це маркетинговий хід.

Студентки продемонстрували статистику, яка показує, що відсоток підлітків, які палять (20%), які спробували щонайменше 1 раз (23%), які мають товаришів, які вживають електронні сигарети (57%). Дівчата розповіли про зміни в кожній системі організму людини і про віддалені наслідки, студентки наголосили на вразливості ЦНС підлітків до токсичних речовин сигарет, це пов’язано з пізнім формуванням головного мозку. Також школярі дізналися, що звикання до електронних цигарок настає швидше, ніж до звичайних.

Після лекції учні активно долучилися до спільного обговорення цієї проблеми і задавали питання, які в них виникли після ознайомлення з матеріалом, в результаті чого отримали обгрунтовані відповіді.