Меню Закрити

Вітання ректора ТНМУ з Великодніми святами

Дорогі колеги і студенти!

Наближається найвеличніше і найважливіше християнське свято – Воскресіння Христове. В цей день християни у всьому світі святкують перемогу життя над смертю, світла над темрявою, добра над злом. Це день радості і благодаті, це час для родинних зустрічей і спілкування, а також період особливої молитви і поклоніння.

Другий рік поспіль ми змушені зустрічати Великдень в умовах повномасштабної жорстокої війни. Для десятків тисяч українських родин цьогорічне свято буде сумним і трагічним – чиїсь сини, батьки, брати, чоловіки вже ніколи не сядуть за святковий великодній стіл. Мільйони українських сімей не зможуть відсвяткувати Христове Воскресіння в своєму домі, тому що змушені були втікати з рідного міста чи села і стали вимушеними переселенцями. Сотні тисяч наших воїнів не будуть мати змоги відвідати Великодню службу і освятити паски, тому що залишаться в окопах, щоби забезпечити наше мирне життя.

Ми низько вклоняємося сьогодні всім нашим захисникам, завдяки героїзму і жертовності яких маємо змогу у ці світлі свята відчути спокій та благословення. Ми щиро вдячні тим працівникам, студентам і випускникам нашого університету, які сьогодні воюють на лінії фронту, бойовим медикам і лікарям прифронтових госпіталів, які рятують життя, сердечно дякуємо нашим волонтерам, які забезпечують захисників України всім необхідним.

У цей важкий і непростий час війни, коли багато хто з нас відчуває розпач і страх, так важливо знайти в своїй душі мир і надію. У розпал повномасштабної збройної агресії, здається, нема місця для радості і свята, проте необхідно дотримуватися українських традицій і сповідувати християнські цінності, які об’єднують і консолідують українців в потужну спільноту і самобутню націю. Ми повинні пам’ятати про те, що свято Христового Воскресіння дає нам сподівання та віру в те, що є щось більше, ніж цей земний світ, що у кожному дні є місце для чуда Господнього, що добро завжди перемагає зло. Давайте приділимо цей Великодній час тому, щоб подумати про благословення у нашому житті та пам’ятати про важливість співчуття, доброти та єдності перед обличчям війни.

Нехай це величне свято Великодня буде для всіх нас періодом глибоких роздумів і духовного оновлення, хай принесе нам розраду і душевний комфорт, хвилини радості та впевненості. Христос воскрес, і разом з Ним хай щодня воскресають наші надії на краще, щоб ми мали силу для подолання будь-яких перешкод і труднощів. Нехай цей дух надії супроводжує нас та наші родини, дає енергію і наснагу для боротьби за нашу ідею і нашу державу. Нехай це свято Воскресіння Господнього принесе мир в українські родини, а воскреслий Христос дарує перемогу нашій неймовірній Україні.

Віримо у Воскресіння Христове, молимося за наших воїнів, за мирне і щасливе життя для нас і наступних поколінь, за перемогу України.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Слава Україні.

Ректор ТНМУ – Михайло Корда