Меню Закрити

Студенти ТНМУ склали присягу на вірність народу України

У внутрішньому дворику адміністративного корпусу Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського 20 квітня 2023 року понад 50 курсантів ТНМУ, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби на кафедрі медицини катастроф та військової медицини, склали присягу на вірність народу України. Студенти випускних курсів факультетів медичного вишу, а також декілька вже практикуючих лікарів виконали на «відмінно» вправи зі стрільби з стрілецької зброї і проявили дисциплінованість, старанність у здобутті знань і практичних навичок.

Урочиста присяга розпочалася з вшанування пам’яті героїв, які віддали свої життя під час захисту України від російського агресора.

У цьому заході взяли участь ректор ТНМУ, професор Михайло Корда, проректори університету, завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини, доцент Віктор Лотоцький, , а також представники цієї кафедри – заступник завідувача-начальник навчальної частини кафедри, доцент Ігор Гарасимів, доцент Ольга Сван, начальник відділення, експлуатації та збереження, обслуговування і  ремонту озброєння та військової техніки Юрій Слюсаренко. Спеціальним гостем урочистостей став доцент, а тепер військовослужбовець, Роман Цицюра.

Сьогодні у вашому житті є певна віха, яка пов’язана з прийняттям присяги на вірність своєму народові та Україні. Ця клятва є однією з найважливіших. Це те непорушне слово, ціна якого більша за життя. Скласти присягу – це усвідомити те, що з цього дня ви стаєте оборонцями нашої землі, стаєте офіцерами-медиками. Цей крок ви робите у нелегкий для нашої держави час, коли Україна зазнає агресії з боку Росії. Я бажаю, щоб вам ніколи не доводилося застосовувати свої знання, отримані під час військової підготовки, щоб над вашими головами завжди було мирне небо», – зазначив Михайло Корда.

Про порядок складання військової присяги поінформував заступник завідувача кафедри Ігор Гарасимів.

Кожен курсант особисто склав присягу на вірність народу України і скріпив її своїм підписом.

Роман Цицюра подякував адміністрації і волонтерському центру ТНМУ за постійну допомогу військовим і вручив подяку від наших захисників. Він також побажав успіхів курсантам.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини автора.