Меню Закрити

Великодні гаївки в ТНМУ

Однією з прекрасних давніх українських традицій на Великдень були забави, пісні і танці молоді на церковних подвір’ях у цей період. Це час радощів, веселощів, відпочинку. Наші студенти разом з центром виховної роботи та культурного розвитку, «Творчим колективом ТНМУ», театральною студією «Арт-драма» вирішили прикрасити навчальні будні, провівши 18 квітня 2023 року гаївки.

Викладачі і студенти, мешканці гуртожитків №1 і  №2 активно взяли участь у забавах, які організували представники спільноти «Українська молодь Христові» парафії Святого Володимира Великого смт. Велика Березовиця  під керівництвом капелана ТНМУ – отця Ігоря Драпака. Лунали старовинні пісні, які коренями сягають ще у дохристиянські часи, наприклад «Шум», «Вербовая дощечка». Учасників розвеселили жваві ігри, танці.

Таке спільне дозвілля зміцнює зв’язки між різними поколіннями, виховує любов і повагу до українських звичаїв та обрядів. Щиро дякуємо за організацію свята режисеру Мар’яні Варварук та учасникам театральної студії «Артдрама», учасницям «Творчого колективу ТНМУ» – Софії Задорожній, Анастасії Слободян та Тетяні Шевчук, хористам ТНМУ – Вікторії Лисецькій, Тетяні Шевчук, Катерині Біяк, Анастасії Слободян, а також Оксані Петришин та Антону Шупі, отцеві Ігорю Драпаку.

Інформацію надав центр виховної роботи та культурного розвитку.