Меню Закрити

Студенти фармацевтичного факультету ТНМУ відвідали ботанічний сад Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького

7 травня 2023 року студенти третього-четвертого курсів фармацевтичного факультету Тернопільського національного медичного університету разом з викладачами кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою на чолі з її завідувачем, професором Світланою Марчишин відвідали ботанічний сад Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Це єдиний в Україні спеціалізований сад лікарських рослин, який був закладений у 1929 році відомим польським, українським вченим, ботаніком, засновником кафедри фармакогнозії та ботаніки Львівського медичного інституту, доктором філософських наук, професором Тадеушем Вільчинським.

Львівський ботанічний сад входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання, щодо якого встановлено особливий режим охорони, відтворення та використання. Він є базою навчальної практики студентів фармацевтичного факультету ЛНМУ і використовується для вивчення, збереження і збагачення ресурсів лікарських і декоративних рослин.

Директор ботанічного саду, кандидат фармацевтичних наук, доцент Ростислав Гулько провів цікаву і змістовну екскурсію для гостей з Тернополя, ознайомив їх з колекціями і експозиціями деревних, чагарникових і трав’янистих рослин, показав тропічні і екзотичні рослини, які вирощуються в оранжереї саду.

Організовуючи цю поїздку, ми ставили собі за мету ознайомити студентів з цікавими взірцями різноманітної природної рослинності, рідкісними і зникаючими видами лікарських рослин. Ми щиро дякуємо керівництву Львівського національного медичного університету за надану можливість і плідну співпрацю», – зазначила завідувач кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою, професор Світлана Марчишин.

«Нам дуже сподобалася ця поїздка до Львова. Ми дізналися багато цікавої інформації, помилувалися красою рослинного світу, створеного і відтвореного працівниками ботанічного саду, відвідали аптеку-музей, прогулялися весняним містом. Дякуємо за змістовно організоване дозвілля», – сказали студенти фармфакультету.