Меню Закрити

Представники ТНМУ взяли участь в міжнародній конференції «Лікарі та медсестринство – медичний фронт в Україні та світі»

11-12 травня 2023 року у місті Луцьк відбулася перша Міжнародна науково-практична конференція «Лікарі та медсестринство – медичний фронт в Україні та світі», присвячена 150-літтю Наукового Товариства Шевченка.

Представники ТНМУ були спікерами та брали активну участь у обговоренні актуальних питань всіх рівнів медсестринської освіти в Україні та світі.

Під час першого дня конференції учасники мали можливість прослухати виступи вчених-медиків та лікарів-практиків, науковців інших спеціальностей з України, США, Великої Британії, Польщі, Литви, Німеччини, Нідерландів та Швейцарії.

Упродовж другого дня конференції, окрім лекцій і доповідей, відбулися практичні майстер-класи з різних видів допомоги.

Українські та іноземні доповідачі ділилися досвідом наживо та онлайн в шістьох секціях: «Медсестринство та освіта в умовах війни», «Медицина і суспільство в період воєнного стану», «Інфекційна медична допомога в сучасних умовах», «Медична допомога воєнного часу», «Психологічна і фізична реабілітація під час війни», «Актуальні питання клінічної медицини в період війни».

Відбулося сім практичних майстер-класів:  «Надання першої психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях», «Невідкладні стани в практичній медицині», «Замісна імуноглобулінотерапія: кооперація пацієнта, медсестри та лікаря», «Досвід проведення терапії моноклональними антитілами в ревматологічних пацієнтів», «Сучасна лабораторна діагностика в наданні медичної допомоги», «Спадковий ангіоневротичний набряк: значення медичної сестри в спільному менеджменті пацієнта», «Базові реанімаційні заходи, відновлення прохідності дихальних шляхів».