Меню Закрити

Студенти ТНМУ навідалися до «сонячних діток» в громадську організацію «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо»

Тетяна Шевчук (ММ-220), Юлія Павонська (ММ-206), Христина Слободян (ММ-206) та Жанна Капущак (ММ-206) передали балансувальну на півсферу громадській організації «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «БебіКо» для «сонячних» діток.

Ще на початку березня до Дня людей з синдромом Дауна був оголошений збір коштів, частину яких було перераховано на рахунок центру для оздоровчої поїздки на Закарпаття.

Нещодавно спільно з командою «Скриньки хоробрості» купили і подарували вихованцям «БебіКо» балансувальну на півсферу. Вправи на ній призначені для формування моторного планування; відчуття власного тіла, розвитку зорово-рухової координації, розвитку точності руху рук, розвитку крупної моторики, розвитку міжпівкульної взаємодії. Для дітей, які відвідують «БебіКо», такі прості для звичайної дитини навички вкрай важливо розвивати.

Цю напівсферу почали використовувати у тренуванні у той же день. Студенти були свідками, як діти балансували, стоячи на ній і виконуючи вправи, які просили їх виконати психологи центру.

Ще раз висловлюємо подяку усім, хто активно долучився до збору коштів та підтримки діток з синдромом Дауна. Готуємося до нових заходів , присвячених Міжнародному дню дитини. В наших силах дарувати тепло і радість.

Інформацію надала Тетяна Шевчук.