Меню Закрити

Викладачі ТНМУ з робочим візитом перебували в Академії медичних і соціальних прикладних наук (Республіка Польща)

Делегація Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського у складі доцентки кафедри медичної фізики діагностичного та лікувального обладнання Оксани Багрій-Заяць та доцентки кафедри анатомії людини Олександри Галицької-Хархаліс на запрошення ректора, професорки Магдалени Дубєлла-Полаковської з 8-12 травня 2023 року відвідала Академію медичних і соціальних прикладних наук (м. Ельблонг, Польща,  https://amisns.edu.pl/homepage/uczelnia/misja-i-cele/). Між університетами підписано двосторонню угоду про співпрацю з метою здійснення обміну досвідом в освітній галузі, реалізації програми академічних обмінів, реалізації науково-дослідних проектів, семінарів, конференцій, симпозіумів тощо.

У рамках візиту відбулася зустріч з адміністрацією та працівниками університету, зокрема з пані канцлер Жанетою Якімовською, директором Центру післядипломної освіти та міжнародного співробітництва Ігою Ліпською та спеціалістом відділу міжнародних зв’язків та координатором програми Erasmus+ пані Ольгою Ревою. Обговорено форми організації навчального процесу та наукові напрямки подальшої співпраці між нашими  навчальними закладами.

Обмін досвідом викладання медичних дисциплін, ознайомлення учасників освітнього процесу з результатами актуальних наукових досліджень та новітніми технологіями сприятиме підвищенню якості освітньої діяльності.

У рамках візиту вдалося ознайомитися з матеріально-технічною, науковою базою та навчальним процесом Академії медичних та соціальних прикладних наук, а саме з роботою центру медичного викладання та симуляції, що сприяє створенню належних технічних та навчально-методологічних умов для якісного навчання та контролю знань студентів як денної, так і заочної форми навчання.

Мали нагоду дізнатися про методи проведення практичних іспитів в Академії, відвідавши короткий практичний колоквіум з анатомії людини, який дозволив перевірити, як студенти демонструють свої знання та навички за допомогою анатомічних макетів.

Програма Visiting professor започаткована з метою читання лекцій для студентів закордонних вишів викладачами ТНМУ, які вільно володіють англійською мовою. У рамках співпраці щодо здійснення програми академічних обмінів викладачів та розвитку академічної мобільності прочитано лекції англійською мовою для студентів першого курсу медичного факультету з предметів «Biological physics» на тему «Medical equipment based on ionizing radiation principle» та «Human anatomy» на тему «Anatomy of cranial nerves».

З професором кафедри фізики та біофізики Гданського медичного університету Міхалем Пенковським, який читає курс біофізики для студентів медичного факультету.

Під час лекції з анатомії людини.

У рамках візиту до міста Ельблонг відбулася робоча зустріч із заступником президента міста Ельблонг Янушем Новаком. Обговорено подальші напрямки співробітництва між містами-побратимами у рамках «Угоди про співпрацю міста Ельблонг та Тернополя», підписаної у місті Ельблонг 27 червня 1992 року, які мають на меті вдосконалити систему обміну кращих практик управління між містами, розвиток гуманітарних та інвестиційних відносин, сприяти популяризації туризму, а також представляти за кордоном традиції та культури міст.

За результатами візиту відбувся обмін досвідом організації навчального процесу та обговорено участь у наукових проєктах у формі членів консорціуму.