Меню Закрити

У ТНМУ завершилися профілактичні огляди студентів

В Тернопільському національному медичному університеті завершено профілактичні медичні огляди студентів фахівцями клінічних кафедр університету.

Оглядом студентської молоді займалися лікарі різних спеціальностей: терапевт, хірург, ортопед, онколог, офтальмолог, уролог, гінеколог і стоматолог. За результатами профілактичного огляду, обстежено 1260 студентів: з них 1006 студентів медичного факультету, 203 студенти стоматологічного факультету та 57 студентів ННІ медсестринства. Результати огляду показали переважання у когорті обстежених хвороб опорно-рухового апарату, патології серцево-судинної системи та офтольмологічних захворювань.

Такі профілактичні медичні огляди для студентів є необхідними, оскільки саме на засадах концепції профілактичної спрямованості діяльності лікарів медичних закладів, особливо первинної ланки, базуються більшість програм реформування та розвитку всіх галузей практичної медицини в Україні та світі. Вчасне виявлення ризику погіршення стану здоров’я, корегування способу життя, а за потреби – направлення на додаткові обстеження, є надзвичайно важливими факторами профілактики хронічних захворювань та для розвитку здорового і міцного покоління майбутніх лікарів, які необхідні нашій країні у цей складний період.