Меню Закрити

Асистент ТНМУ пройшла медичне стажування у рамках Open Medical Institute з курсу «Maternal and Infant Health»

У період з 14 травня по 20 травня 2023 року асистент кафедри акушерства та гінекології №2 Ліна Багній пройшла медичне стажування з курсу «Maternal and Infant Health» у рамках міжнародного семінару-тренінгу Open Medical Institute (OMI) спільно з Columbia University, що відбувся на базі Schloss Arenberg у Зальцбургу (Австрія).

Ас. Багній Л.В. під час усної доповіді.

Open Medical Institute (OMI) – це міжнародна платформа для медичних працівників, яка через освіту та дослідження спрямована покращити охорону здоров’я в глобальному масштабі. Семінари OMI пропонуються висококваліфікованим, англомовним лікарям з Центральної та Східної Європи, Азії, Африки, Латинської Америки, які співфінансуються австрійським фондом Федерального міністерства освіти, науки та досліджень. Упродовж тривалого часу багато провідних медичних закладів у Сполучених Штатах і Європі приєдналися до ініціативи, надавши висококваліфікованих викладачів, які діляться досвідом і знаннями з колегами з усього світу.

Разом з учасниками семінару-тренінгу OMI “Maternal and Infant Health 2023”.

У рамках цього стажування 34 учасники мали змогу представити результати власних досліджень та унікальні клінічні кейси. Запрошені лектори зі Сполучених Штатів Америки ділилися змістом нових клінічних протоколів, набутим досвідом та цікавими практичними випадками протягом 7 днів. Під час панельних дискусій члени наукового факультету та учасники мали змогу поставити питання доповідачам та запропонувати власний погляд.

Директор курсу prof. Richard Polin під час лекції «CPAP: The Gold Standart in Non-Invasive Support», USA.

Цікавими були воркшопи з проф. Russel Miller та Jeen-Ju Sheen на теми «Diagnosis and management of twin pregnancy», «See one, sim one, do one: the obstetrics simulation program», «Staying alive: Maternal cardiac arrest», під час яких була можливість, згідно з алгоритмами, детально обговорити заявлену акушерську проблематику.

Під час воркшопу «Postpartum hemorrhage» з as. prof. Jeen-Ju Sheen, USA.

З метою підвищення професійної кваліфікації та обміну досвідом щодо питань діагностики, консультування, тактики ведення вагітності, пологів та профілактики акушерських і перинатальних ускладень у жінок з неалкогольною жировою хворобою печінки ас. Багній Л.В. представила усну доповідь на тему «Delayed interval delivery in multifetal pregnancy», в якій висвітлила результати наукового дослідження у рамках виконання дисертаційної роботи.

Під час нагородження членами факультету Richard A. Polin, Friedrich Reitener, Russel S. Miller, Jean-Ju Sheen, Martin Keszler, Josef Neu.

Під час семінару «Maternal and Infant Health» кожен учасник проходив тестування після прослуховування курсу лекцій. У зв’язку з бездоганною роботою лекторів та засвоєнням наукового матеріалу ас. Багній Л.В. отримала найвищі результати серед усіх учасників, що підтверджено сертифікатом «For Academic Excellence». Цей сертифікат дає можливість пройти стажування у відомих клініках Австрії протягом місяця.

Захід є унікальною подією для представлення результатів власного наукового дослідження, а також для ознайомлення з новими клінічними протоколами та терапевтичними підходами на основі обговорення клінічних кейсів та участь в симуляційних воркшопах.

Ассистент Багній Л.В. висловлює щиру подяку адміністрації ТНМУ, American Austrian Foundation та prof. Wolfgang Aulitzky за надану можливість науково-практичного стажування.