Меню Закрити

До волонтерського  центру ТНМУ прибув гуманітарний вантаж від постійного донора з Італії – Карло Педріна

Волонтерський центр Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського 6 червня 2023 року отримав черговий гуманітарний вантаж з Італії від лікаря Карло Педріна (Carlo Pedrina), до якого увійшло 60 кг лікарських засобів і 88 кг дитячого харчування.

Приємно відзначити те, що всі медикаменти благодійник з Італії підібрав на запит наших захисників і військових госпіталів. Зокрема Карло Педріна надіслав інгібітори ангіотензинперетворювального ферменту (АПФ), протиблювотні засоби, препарати, що пригнічують перистальтику, бета-лактамні антибіотики, пеніциліни, антибактеріальні засоби, аміноглікозиди,  азаліди, антипротозойні препарати, заспокійливі засоби, нестероїдні протизапальні засоби, вітаміни.

Карло Педріна неодноразово здійснював надсилання гуманітарних вантажів до волонтерського центру ТНМУ. Усі ліки, засоби медичного призначення віддані лікувальні заклади, які розташовані у зоні ведення активних бойових дій, а також для цивільного населення відповідно до їх потреб. Дитяче харчування отримали спеціалізовані лікарні та місцеві жителі на де окупованих територіях.

У перший місяць початку широкомасштабного військового вторгнення росії в Україну італійський лікар передав 98 ящиків засобів медичного призначення. У другому вантажі від Карло Педріна (Carlo Pedrina) було 65 кг лікарських засобів і 45 кг засобів медичного призначення. Третя передача складалася зі 100 кг ліків, 50 кг засобів медичного призначення і 115,8 кг дитячого харчування. Четвертий вантаж склали 250 кг ліків, 20 кг засобів медичного призначення і 147,6 кг дитячого харчування. До п’ятої передачі входили 120 кг ліків і засобів медичного призначення, а також 198 кг дитячого харчування. 

Щиро вдячні лікарю Карло Педріна за небайдужість і постійну допомогу.