Природний еліксир, що має здатність виводити шкідливі речовини

Огірок на 95-97% складається з води, проте це не звичайна вода з крана, а «жива», структурована самою природою, яка має цілющу силу. Вчені з’ясували, що в разі вживання огіркового соку відбувається омолодження всього організму людини. Цей природний еліксир має здатність розчиняти й виводити шкідливі речовини, які роками нагромаджувалися в організмі – травному тракті, печінці, нирках, сечовому міхурі тощо. До того ж він очищає кров від токсинів. Застосування огіркового соку як сечогінного засобу, на відміну від інших, не призводить до втрати організмом калію, сірки, кремнію та інших мікроелементів.

Крім очищення, огірковий сік відновлює кислотно-лужний баланс, зміцнює та поліпшує ріст волосся. Для цього вживають зазвичай суміш соків огірка, моркви, шпинату й салату. При цьому волосся починає рости навіть у разі облисіння. Він також добре діє на пам’ять, стан нігтів і зубів.

«Жива» огіркова вода є чудовою профілактикою атеросклерозу, ішемічної хвороби, нормалізує кров’яний тиск. У разі туберкульозу сік огірка сприяє засвоєнню організмом білків з їжі. Йод, що міститься в цьому соку, організм практично цілком засвоює, що робить огірок корисним для профілактики захворювань щитоподібної залози.

А ще огірок – це своєрідний каталізатор, у суміші з іншим фрешем він посилює корисні якості свого «сусіда». Наприклад, яблучно-огірковий сік поліпшує склад крові й бореться із захворюваннями серцево-судинної системи набагато успішніше, ніж ці два напої, випиті окремо. Дія самого огіркового соку підвищується в комбінації із соками смородини, яблучним, грейпфрутовим (у співвідношенні 2:2:1:1) чи томатним і часниковим (у співвідношенні 20:20:1).

Проте всі перелічені вище цілющі властивості мають лише огірки, вирощені на присадибній ділянці та не удобрені різними хімічними сполуками.

Огірковий сік можна отримати за допомогою сокоробки чи відтиснувши перетертий огірок. Для приготування слід брати свіжі неперестиглі плоди. Шкірку зрізати з них не варто: в ній багато корисних речовин. Випити цілющу воду огірка слід протягом 30 хв. з часу її приготування, потім сік починає втрачати корисні властивості. За добу огіркового соку можна випити до 1 л, але не більше 100 мл за один прийом.

Крім внутрішнього застосування, огірковий сік дуже добре впливає на шкіру обличчя та шиї. Він відбілює, пом’якшує, підсушує та живить – усе залежить від того, яким чином його застосовувати.

Усі жінки знають, як складно боротися зі зморшками на шиї, а ось такий дарунок природи, як огірковий сік допоможе шкіру на шиї підтягнути й освіжити. Для цього на проблемну ділянку шиї треба накласти компрес із соком на 25 хв., опісля змастити шкіру звичайним зволожувальним кремом.

Маска для в’янучої шкіри обличчя: узяти по 1 ст. л. огіркового соку, вершків та води. Збити все в однорідну густу масу й грубим шаром нанести на 20 хв. на обличчя. Потім прибрати маску тампоном, змоченим у трояндовій воді.

Якщо влітку шкіра на обличчі дуже пітніє, можна її освіжити огірковим соком.

У разі набряків, почервоніння та свербіння очей слід прикласти до них ватні тампони, змочені в огірковому соку, чи скибочки звичайного огірка.

На жаль, огірковий сік не має здатності довго зберігатися, тому всі домашні косметичні засоби, до складу яких входить цей складник, можна тримати лише дві доби, після чого потрібно готувати нові. Але його можна заморожувати, зокрема невеликими кубиками. Вранці чи ввечері після умивання чи замість нього корисно протирати такою «огірковою крижинкою» обличчя, це дасть чудовий тонізувальний ефект, а найголовніше – забезпечить зволоження, якого у сезон вітрів і морозів шкірі так бракує.

Лілія ЛУКАШ