Skip to content

 

Представники ТНМУ презентували діяльність вишу під час Української лікарняної партнерської конференції

26-27 лютого 2024 року у Берліні відбулася дводенна Українська лікарняна партнерська конференція (Ukrainian Hospital Partnerships Conference, UHPC) від Федеральної урядової програми фінансування лікарняних партнерств у співпраці з МОЗ України (https://www.youtube.com/watch?v=-XK34HbnCUc).

Участь взяли понад 150 лікарів та медичних працівників України та Німеччини, зацікавлені у співпраці. Тернопільський національний медичний університет представляли директор навчально-наукового інституту медсестринства Світлана Даньчак та начальник відділу менеджменту міжнародних проєктів Оксана Шевчук.

Програма фінансування клінічних партнерств (Hospital Partnership Funding Program) є сукупністю заходів між німецькою та українською системами охорони здоров’я. До мережі увійшло 30 німецьких та 50 українських лікарень, а також медичні неурядові організації. У ній є представники громадянського суспільства обох країн, які активно працюють над збереженням медичної допомоги населенню в умовах війни та зміцненням української системи охорони здоров’я в довгостроковій перспективі.

Акцент у партнерській співпраці зроблено на реабілітацію, психічне здоров’я, травматологію та невідкладну медицину, (дитячу) кардіологію та кардіохірургію, діагностику інфекційних захворювань, цифрові рішення та телемедицину, гінекологічну та акушерську допомогу та профілактику онкологічних захворювань.

ТНМУ уже багато років співпрацює з Університетом Аккону (Берлін) та IRIA, директор – професор Timo Ulrichs. Конференція стала чудовою нагодою, щоб зустрітися та обговорити майбутні проєкти для співпраці щодо вдосконалення навчання медичних сестер, впровадження інноваційних підходів у вищу медсестринську освіту та навчання основ невідкладної допомоги цивільне населення України.

Конференція «Партнерство у сфері охорони здоров’я між Україною та Німеччиною: стійкість, відновлення, вступ до ЄС» дала можливість відкрити нові горизонти та планувати наступні кроки для розвитку медсестринства та медичної освіти в Україні, налагодити комунікацію з потенційними партнерами з України та Німеччини.

Інформацію надала Оксана Шевчук.