Skip to content

Сертифікований тренер ТНМУ навчала медичних сестер базовим основам збереження життя

11-15 березня 2024 року на базі навчально-наукового центру медичних симуляцій симуляційного центру Національного медичного університету імені О.Богомольця за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Міжнародної федерації невідкладної медицини відбувся тренінг BEC для 24 медичних працівників. Переважна більшість учасників тренінгу були медичними сестрами різних лікувальних закладів Київської області.

 

Професійна команда тренерів Юлія Бойко, Сергій Середа, Юлія Данилевич (ТНМУ), Єлєна Трофімович, Катерина Барабаш та мастер-тренер Полін Конвоукар не тільки передавали свої знання і практичні навички, а й обговорювали з учасниками програми складні моменти та випадки, які можуть трапитися в їхній практичній діяльності.

 

Після теоретичних занять медичні фахівці відпрацьовували практичні навички на манекенах та відповідному обладнанні за клінічними сценаріями, максимально наближеними до умов реальних подій.

 

Організатори і тренери доклали максимум зусиль, щоб курсанти опанували програму теоретично і практично. Після завершення навчання кожен учасник отримав сертифікат, а їхні наставники щирі слова вдячності. Ще одним приємним бонусом для курсантів стало отримання 25 балів БПР.

 

Юлія Бойко, Сергій Середа, Юлія Данилевич, Єлєна Трофімович, Катерина Барабаш в рамках цього курсу отримали свої заслужені сертифікати тренерів ВЕС. Невдовзі подібні навчання відбудуться в Вінниці, Полтаві, Одесі.

Нагадаємо, що з метою впровадження курсу Basic Emergency Care (BEC) в Україні та необхідністю створення групи українських тренерів BEC, ВООЗ організувала 10 курсів у першому кварталі 2024 року серед працівників закладів вищої освіти. Курс «Основи надання невідкладної медичної допомоги (BEC): підхід до пацієнтів з гострими захворюваннями та ушкодженнями» (Basic Emergency Care (BEC)) був розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) у співпраці з Міжнародним комітетом червоного хреста (МКЧХ) та Міжнародною федерацією невідкладної медицини (МФНМ). Гарант освітньої програми «Сестринська справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Юлія Данилевич успішно пройшла курси Basic Emergency Care (BEC) та TfT («Teachers for Teachers») та отримала сертифікат потенційного тренера курсу BEC.

 

Інформацію надала Юлія Данилевич.