Студенти-парамедики ТНМУ взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях з надання домедичної та невідкладної медичної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій

На базі Головного управління ДСНС України у Тернопільській області 27-28 вересня 2023 року відбувся навчально-методичний збір з керівниками медичних підрозділів цієї служби в областях та Києві, закладів охорони здоров’я підрозділів центрального підпорядкування, закладів освіти цивільного захисту, підприємств, установ та організацій, які підпадають під управління ДСНС.

27 вересня 2023 року учасники відвідали центр симуляційного навчання ТНМУ «TESIMED», де вони мали можливість ознайомитися з діяльністю цього підрозділу вишу.  Потім професор Арсен Гудима прочитав лекцію «Симуляційне навчання як напрям до якісних змін у наданні медичної допомоги», в якій висвітлив не тільки технології симуляційного навчання у медицині, а й ефективність їх застосування при підготовці рятувальників. Далі всі присутні стали учасниками майстеркласу з організації і надання домедичної та медичної допомоги під час надзвичайних ситуацій, а також медичного сортування. Лектор закцентував увагу на ролі рятувальників ДСНС та їх медичної служби в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та їх взаємодії з медиками екстреної медичної допомоги та поліцією.

28 вересня 2023 року на території будівельного об’єкта відбулися тактико-спеціальні навчання з надання домедичної та невідкладної медичної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій з відпрацюванням взаємодії служби медицини катастроф та підрозділів служби цивільного захисту. В цьому заході взяли участь студенти-парамедики третього року навчання. Окремі з них: Ониськів Андрій, Марценюк Станіслав, Софія Баранович сформували бригаду ЕМД і продемонстрували свої знання і вміння наряду з професійними бригадами Тернопільського обласного Центру ЕМД і МК. Це був перший виїзд студентів-парамедиків на навчання на новій кареті ЕМД, отриманій ТНМУ в рамках проєкту ВООЗ з підготовки фахівців системи ЕМД. Одночасно всі парамедики-третьокурсники були учасниками-«постраждалими» й мали нагоду побачити технологію рятування та взаємодії медиків ЕМД, рятувальників ДСНС та патрульних поліцейських.