Меню Закрити

ТДМУ реалізовуватиме спільний проект з International Training & Education Center for Health

Представники I-TECH (International Training & Education Center for Health) в Україні, зокрема директор центру Анна Шаповал та програмний директор Ірина Юр’єва зустрілися 31 січня цього року з ректором Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професором Михайлом Кордою з метою обговорення напрямків співпраці.

MED_5342

Під час зустрічі обидві сторони дійшли згоди щодо реалізації спільного проекту з запровадження курсів тематичного удосконалення на післядипломному рівні для медсестер і фахівців, які працюють в практичній галузі охороні здоров’я, у напрямку профілактики ВІЛ/СНІД.

MED_5354

Анна Шаповал розповіла, що центр почав діяти з 2012 року і основну увагу зосереджує на програмах протидії ВІЛ/СНІДу. «Ми підтримуємо розвиток і впровадження навчальних програм для молодших медичних спеціалістів. У нас вже є два партнери, з якими ми працюємо упродовж тривалого часу. Один з них – Центр громадського здоров’я. Спільно з його працівниками розвиваємо мережу їхніх тренінгових центрів з питань ВІЛ/СНІД в 4 регіонах країни. Цей проект охоплює всю країну. Упродовж двох років тісно співпрацюємо з Національним медичним університетом імені О.Богомольця з питань профілактики ВІЛ/СНІД на рівні первинної ланки медицини. Ми вирішили розширити нашу підтримку і співпрацю на освітньому рівні медсестер. Хочу сказати, що є потреба в таких навчальних програмах. Ми хочемо реалізувати пілотний проект з впровадження тематичного вдосконалення медсестер і фахівців на базі вашого університету. У навчальному курсі будуть брати участь викладачі і спеціалісти з усіх областей України», – додала Анна Шаповал.

MED_5379

Зі свого боку ректор ТДМУ, професор Михайло Корда зазначив, що для реалізації подібного проекту в нашому університеті є всі належні умови – досвідчений персонал, матеріально-технічна база.

MED_5385

Результатом зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю.

Гості детально ознайомилися з діяльністю університету, зокрема книжковим фондом бібліотеки ТДМУ, потужностями центру симуляційного навчання. Також отримали змогу поспілкуватися зі студентами, які здобувають фах медсестри.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.