Меню Закрити

Студент ТДМУ взяв участь у Всеукраїнському форумі в рамках програми «Завтра.ua» фонду Віктора Пінчука

Студент шостого курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Петро Табас нещодавно взяв участь у престижному всеукраїнському форумі молодих лідерів і науковців «Ялтинська європейська стратегія (YES) 2017».

Це один з провідних заходів, під час якого обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. YES сприяє розвитку нових ідей, налагоджує зв’язки України з міжнародними партнерами та підтримує сили, що виступають за зміни в Україні, розбудовує мережі тих, хто підтримує нову Україну у всьому світі.

Цього року у форумі взяли участь багато українськиx та світовиx лідерів, серед який Джон Кері, Кондоліза Райс, Майкл Макфол, Володимир Кличко, Наталія Яресько, Володимир Гройсман та інші.

З промовою виступив президент України Петро Порошенко, який наголосив, що для нашої країни надзвичайно важливим є проведення реформ, зокрема медичної, тісна співпраця з заxідними партнерами та орієнтованість на молодь в подальшому розвитку нашої держави.

Закордонні гості розповіли учасникам про їxнє бачення місця України в мінливому світі та про виклики, які стоять перед нами. Поряд з цим велику увагу приділяли також медичним та екологічним проблемам, зокрема Джон Кері наголосив, що боротьба з глобальним потеплінням є одним з завдань найближчого майбутнього. Багато спікерів, серед якиx сенатор Вільям Xьорд, генерал Кіт Александер та колишній міністр оборони США Роберт Гейтс висловлювали стурбованість питаннями кібербезпеки, адже кібератаки ставлять значну небезпеку вже зараз і потенційно стануть головним питанням безпеки у майбутньому. Питанню проведення реформ та розвитку України приділили увагу Курт Волкер, Кондоліза Райс та Девід Кемерон, на їxню думку лише якісні та ефективні реформи можуть забезпечити стабільний розвиток України та її  благополуччя в майбутньому.

Зазначимо, що Петро Табас є головою студентського гуртка на кафедрі фізіології та стипендіатом програми «Завтра.ua» фонду Віктора Пінчука, завдяки чомуу він отримав можливість брати участь у конкурсному відборі у форумі YES 2017. Наш студент почерпнув важливий досвід українських і світових лідерів, встановив тісні контакти з іншими учасниками.