Меню Закрити

Студенти ТДМУ організували низку акцій з нагоди Дня боротьби з цукровим діабетом

Завдяки центру виховної роботи та культурного розвитку Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського активно розвивається волонтерський рух і організовується багато цікавих заходів в нашому виші і місті зокрема. Студенти ще під час навчання опановують навички профілактичної роботи з метою запобігання захворювань у населення, вчаться спілкуватися з потенційними пацієнтами, проводять обстеження. Водночас своєю альтруїстичною діяльністю вони роблять вагомий внесок у збереження здоров’я наших громадян.

Цьогоріч силами майбутніх медиків за підтримки центру виховної роботи і культурного розвитку відбулося декілька заходів до Дня боротьби з цукровим діабетом. Нагадаємо, що координатором волонтерського руху в ТДМУ є доцент Іванна Кернична, яка з задоволенням навчає молодь волонтерській діяльності, підтримує їхні ініціативи, прививає бажання служити людям.

Один з заходів відбувся 15 листопада 2017 року під гаслом «Солодке життя без цукру». Головна ідея полягала у тому, щоб виготовити печиво з мінімальним використанням цукру/глюкози, використовуючи мед, яблука, корицю, вівсяне борошно. Ініціатором заходу стала студентка медичного факультету Соломія Пиндиківська, яка зробила випічку і об’єднала довкола себе інших. У приготуванні смаколиків їй допомогла Ольга Козак.

Під час відвідування пацієнтів хірургічного та терапевтичного відділень лікарні швидкої допомоги наші студенти розповідали, що цукровий діабет – не вирок. За їх словами, враховуючи особливості хвороби, можна відкоригувати стиль життя і раціон харчування, щоб не позбавляти себе радощів життя, зокрема солодощів. Використовуючи дієтичні інгредієнти, можна випікати тістечка, які не поступаються смаковими властивостями тим, що виготовлені з великою кількістю цукру.

Корисну і важливу інформацію про харчування розповідали також Мар`яна Бойко, Людмила Вознюк, Катерина Сорочан, Катерина Янковенко, Ольга Козак, Антоніна Круковець.

Уже 18 листопада 2017 року волонтери ТДМУ у складі Наталі Терлецької, Катерини Бігуняк, Ольги Іваніцької, Антоніни Круковець, Романа Ярославіцького та координатора заходу Ольги Козак організували акцію, присвячену Дню боротьби з цукровим діабетом, в одному з супермаркетів нашого міста.

Майбутні медики вимірювали рівень глюкози в крові та артеріальний тиск всім бажаючим, а також розповідали про те, як правильно здавати кров для визначення рівня глюкози та про перші симптоми і ускладнення цукрового діабету.

За словами наших волонтерів, багато відвідувачів мало бажання пройти обстеження, цікавилися тим, як правильно харчуватися та вести здоровий спосіб життя. Студенти-медики зазначають, що їм приємно знати, люди цікавляться своїм здоров’ям і як проводити самоконтроль.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.