Меню Закрити

Стажування викладачів ТДМУ у відділенні реабілітації хворих з наслідками неврологічних захворювань і травм на базі Київської обласної клінічної лікарні

З 29.05. по 1.06.2018 року асистенти кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Вайда Олена Валентинівна та Руцька Анастасія Василівна спільно з працівниками Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації – Танчак Тарас Степанович і Параняк Ольга Романівна в рамках проекту «Розробка ранніх підходів фізичної реабілітації у хворих з ускладненими переломами верхніх та нижніх кінцівок» (грант Чеської Республіки) пройшли стажування в Київській обласній клінічній лікарні на базі відділення реабілітації хворих з наслідками неврологічних захворювань і травм.

Параняк ОР., Вайда О.В., Танчак Т.С., Руцька А.В.

Сучасне реабілітаційне відділення, яке відкрилося у 2017 році, складається з унікальної палати ранньої реабілітації з інтенсивною терапією, фізіотерапевтичних та масажних кабінетів, зали лікувальної фізкультури, кабінету кінезітерапії, кабінету ерготерапії, голковколювання, лазеротерапії, звичайних палат та палат підвищеного комфорту.

Зал лікувальної фізкультури.

 

Кабінет ерготерапії.

Протягом нашого перебування у клініці, ми мали змогу відвідати лекції та майстер-класи, організовані фізичними терапевтами, ерготерапевтами з Чеської Республіки.

Делегація з Чехії.

Зокрема ми прослухали лекцію на тему «Фіксацію положення хворих геміпарезом», яку прочитала фізіотерапевт загальної факультетської лікарні (VFN).

Лекція «Фіксація положення хворих геміпарезом».

Також ми взяли участь у майстер-класі з ерготерапії «Ерготерапевтичні шини», де ерготерапевт загальної факультетської лікарні (VFN) продемонструвала на пацієнтові з лівобічним геміпарезом техніку накладання шин.

Під час стажування нам з працівниками Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації вдалося попрацювати з апаратом «СРМ-пристрій для коліна Kinetec Performa», який передбачає проведення пасивної та активної розробки суглобів у пацієнтів після травми за індивідуальною програмою для якісного покращення ранньої реабілітації складних переломів нижніх кінцівок (колінних, кульшових, гомілково-ступневих суглобів), який буде закуплений у відділення реабілітації Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації в рамках проекту «Розробка ранніх підходів фізичної реабілітації у хворих з ускладненими переломами верхніх та нижніх кінцівок» (грант Чеської Республіки).

Танчак Тарас та фізичний терапевт відділення Ярослав.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації за надану можливість пройти стажування, заступнику головного лікаря КОКЛ Турчину А.М., завідувачу відділення реабілітації хворих з наслідками неврологічних захворювань і травм Горобцю К.Л. за надану можливість попрацювати з фахівцями у галузі реабілітації.

Інформацію подали асист. Вайда О.В. та асист. Руцька А.В.