Меню Закрити

Посібник з філософії англійською мовою презентували в бібліотеці ТДМУ

У читальній залі бібліотеки Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського відбулася презентація посібника «Філософія. Семінарські заняття» для студентів вищих медичних навчальних закладів в Україні. Це вже другий навчальний посібник з філософії, що вийшов друком в університетському видавництві «Укрмедкнига».

За формою і змістом обидва є комплексним поєднанням навчально-методичних та евристичних матеріалів, необхідних  студентам при виконанні теоретичних, практичних і самостійних завдань у процесі вивчення основних напрямів і проблем сучасної філософії. Про це під час презентації розповіли автори – доценти кафедри педагогіки вищої школи та суспільних дисциплін ТДМУ Леонід Кравчук та Тарас Кадобний. Вони висловили  вдячність  адміністрації нашого університету за сприяння у видавництві посібників, а також подякували усім, хто в той чи інший спосіб  долучився до їх створення – колегам і студентам,  учасникам  науково-краєзнавчої студії «Терполяни».

«На англомовний посібник з філософії є великий запит. Студентам-іноземцям, які навчаються в ТДМУ і для яких мовою навчання є англійська, буде зручно ним користуватися. Вже надійшла пропозиція з Жешувського університету (Польща) перекласти наш посібник польською мовою, – розповів доцент Тарас Кадобний. –Перекладацьку роботу розпочато і дуже приємно,  що  серед тих, хто долучився, є  носії польської мови.

Тарас Богданович подякував за активну участь у роботі над створенням нового посібника студенту другого курсу факультету іноземних студентів Камілю Мажецу, а також усім, хто сприяє реалізації амбітного задуму.

Викладач кафедри педагогіки вищої школи та суспільних дисциплін Надія Гуменна, вітаючи присутніх з виходом  нового видання, зазначила, що «це була нелегка і кропітка праця, але в результаті іноземні студенти отримали прекрасний посібник, який стане їм у пригоді під час підготовки до практичних занять з навчальної дисципліни «Філософія». Дуже добре, що він побачив світ».

Пісенну нотку в презентацію внесли соліст Тернопільської обласної філармонії, лауреат Всеукраїнських і міжнародних конкурсів, президентський стипендіат Андрій Оленин та піаністка Тетяна Барилко. У їх виконанні прозвучала українська пісня «Ніч яка місячна» і пісня видатного українського композитора Богдана Веселовського «Очі». Торкнулася сердець слухачів і популярна композиція «Лелеча доля», яку, акомпануючи собі на бандурі, заспівала студентка медичного факультету Лілія Іськів.

Гостем заходу був також заслужений художник України Микола Дмітрух, якого ще називають «королем дружнього шаржу». Створює їх митець за лічені хвилини, тож кожен охочий отримав на згадку свій надзвичайно влучний, колоритний,  веселий, майстерно написаний портрет.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.