Меню Закрити

Вітання студентам і викладачам Колегіуму Мазовія вищої інноваційної школи (Польща) від колективу ТНМУ

У вересні 2019 року був підписаний договір про співпрацю між Колегіумом Мазовія вищої інноваційної школи в Сєдльцах (Польща) та Тернопільським національним медичним університетом імені І.Горбачевського.

У рамках цієї угоди директор навчально-наукового інституту, доцент кафедри клінічної імунології, алергології та загального догляду за хворими Світлана Ястремська взяла участь у ХХІ-й інавгурації навчального року Колегіуму Мазовія вищої інноваційної школи (Польща), яка відбулася 5 жовтня 2019 року в Центрі культури і мистецтв Анджея Межерицького в м. Сєдльце.

Д-р Божена Пєхович – ректор Колегіуму Мазовія – привітала першокурсників зі вступом до академічної спільноти.

На святкуванні були присутні поважні гості, зокрема представник церкви – єпископ єпархії Седльце, Міністр енергетики, член парламенту, заступник мера міста Седльце, глава комуни Седльце, представники університетів-партнерів та представники місцевого самоврядування, адміністрації, професійних організацій, освіти та бізнесу.

Побажання та привітання з нагоди свята були передані і від ректора Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, професора Михайла Корди. Його зачитала директор ННІ медсестринства, доцент Світлана Ястремська.

Діяльність цього навчального закладу зосереджена на освіті майже тисячі трьохсот студентів у семи галузях навчання, включаючи медсестринство.

Один з напрямків діяльності Колегіуму Мазовія – проект «Простір для співпраці – простір для розвитку». Це цілісна освітня програма щодо формування урбанізованого середовища, в яку планують залучати і навчальні заклади з інших країн, з якими співпрацює колегіум. Цей навчальний заклад є, як і ТНМУ, учасником програми «Еразмус+», що дає можливість нашим вишам бути партнерами у рамках цієї програми.

Предметом угоди між Колегіумом Мазовія та Тернопільським національним університетом є співпраця щодо створення необхідних передумов для мобільності студентів навчально-наукового інституту медсестринства ТНМУ.

З цією метою Світлана Ястремська ознайомилася з матеріально-технічною базою навчального закладу,

а також відвідала обласну лікарню на 26 відділень, де в перспективі можуть проходити медсестрирську практику студенти ННІ медсестринства ТНМУ.

Щира вдячність адміністрації Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського за підтримку, сприяння та можливість взяти участь в інавгурації навчального року Колегіуму Мазовія вищої інноваційної школи (Польща).

Доцент кафедри клінічної імунології, алергології та загального догляду за хворими ТНМУ Ястремська С.О.