Меню Закрити

Професорка ТНМУ взяла участь у роботі українсько-німецької школи з педіатрії

15-17 жовтня 2019 року відбулася V Академічна українсько-німецька школа з педіатрії (Deutsch – Ukrainischer Padiatrie – Seminarkongress) з міжнародною участю, під час якої провели пленарні засідання, сателітні симпозіуми, майстер-класи, дискусійний клуб з актуальних питань педіатрії, розгляд різних клінічних випадків під керівництвом провідних фахівців з педіатрії, дитячої гастроентерології, пульмонології, алергології, неврології, нефрології, ендокринології, кардіоревматології, генетики, а також доповіді та майстер-класи іноземних експертів з Німеччини та Великобританії. Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського на форумі представляла завідувачка кафедри педіатрії навчально-наукового інституту післядипломної освіти, професорка Наталія Банадига.

Професорка Галина Бекетова (НМАПО) з делегацією з Німеччини.

Під час першого дня роботи відбулося три дискусійних клуби – «Реакції гіперчутливості до нестероїдних протизапальних препаратів» – модератор професор Алла Наконечна (Великобританія); «Фармакоопіка протизастудних захворювань у практиці лікаря першого контакту» – модератори професори Супрун Е. та Мозгова Г. (Київ). Особливу зацікавленість та найбільшу кількість учасників зібрала зала, в якій професорка Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, завідувачка кафедри педіатрії навчально-наукового інституту післядипломної освіти Наталія Банадига дискутувала з учасниками форуму на тему «Проблема субфебрильних та фебрильних станів в педіатрії». Учасники дискусії обмінялися думками, вислухали думку модератора, обговорили положення сучасних світових рекомендацій, що базуються на засадах доказової медицини.

Професорка Наталія Банадига веде дискусійний клуб.

Програма наукового форуму передбачала виступи міжнародних експертів з різних напрямків педіатрії.

Професорка Alla Nakonechna – MD, PhD, United Kingdom, Liverpool University, яка ознайомила присутніх з підходами до інтерпретації результатів молекулярної діагностики ImmunoCAP ISAC.

Професор Hermann Josef Girschick – MD, PhD, директор центру Vivanter International medicine. З 2009 року обіймає посаду директора перинатального центру, Центру дитячих та підліткових захворювань клініки Vivantes у Фрідріхсхайні у м. Берлін. Спеціалізується на дитячій ревматології, остеології, імунології, дитячих інфекційних хворобах, гематології та онкології. Професор доповів про захворювання ревматичної клініко-морфологічної групи в дитячому віці.

Професор Thomas Erler – MD, PhD. Спеціалізується на неонатології, інтенсивній  у педіатрії, медицині сну. Під час роботи конференції  виступив з доповіддю «Сомнологія: класифікація розладів сну у дітей. Покази до проведення полісомнографії».

Професор Michael Radke (спеціалізація – дитяча гастроентерологія; 1988 р. – старший лікар університетської дитячої лікарні в Ростоку; 1997 р. – обрання на посаду головного лікаря дитячої клініки Потсдамі, 2015-2018 рр. директор університетської дитячої лікарні Росток) на конференції присвятив свій виступ  проблемі хронічних запальних захворювань кишківника у дитячому та підлітковому віці.

 Професор Jochen G. Mainz – завідувач клініки дитячої пульмонології та муковісцтдозу у Вестбранденбурзі, Бранденбуог-на-Гафелі з весни 2019 року. Після вивчення медицини в Ахені понад 20 років працював в університетській лікарні Йєна. Створив Центр муковісцидозу, який  включений в мережу клінічних випробувань Європейського товариства з кістозного фіброзу ECFS-CTN, як один із 7 німецьких та 43 європейських центрів; член наукової ради  ECFS. У своїй лекції « Муковісцидоз: маніфестні форми, діагностика, сучасні терапевтичні  підходи, моделі довготривалого ведення, прогноз» ознайомив присутніх з новітніми напрацюваннями та результатами лікування муковісцидозу у дітей.

Доктор Beate Radke – MD, вивчала медицину в Університеті Ростока. Член DDG та робочої групи з дитячої дерматології. На академічній школі з педіатрії виступила з доповіддю «Атопічний дерматит: що нового в діагностиці, профілактиці та лікуванні? Мікробіом шкіри».

Учасники науково-практичної конференції.

Професорка ТНМУ Наталія Банадига головувала на одному з пленарних засідань і доповідала на тему «Пріоритети у веденні дітей із гострими вірусними респіраторними інфекціями», напрацювання в якій є важливими в роботі лікаря-педіатра та потребують постійного оновлення знань, поглибленого підходу до етіотропної терапії з використанням світового досвіду та результатів дослідження на засадах доказової медицини.

Професорка Наталія Банадига виступає з доповіддю на пленарному засіданні.

 

Під час дискусії.

Особливо приємно, коли на таких наукових форумах зустрічаєш своїх вчорашніх лікарів-інтернів, а сьогодні – завідувачку педіатричним відділенням Наталю Цан.

Зустріч вчителя і учениці.

Учасники V Академічної українсько-німецької школи з педіатрії отримали національний сертифікат та сертифікат від Міністерства охорони здоров’я Федеративної Республіки Німеччини, що засвідчують факт безперервного професійного розвитку лікаря.