Меню Закрити

Студенти-стоматологи пройшли цикл виробничої практики на клінічних базах Вроцлавського медичного університету

Згідно з укладеною угодою про академічну мобільність між Тернопільським національним медичним університетом імені І.Горбачевського та Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu (Вроцлавський медичний університет), студенти нашого навчального закладу мають можливість проходити навчальну виробничу практику на базі Вроцлавських клінік.

Цього року, студенти п’ятого курсу стоматологічного факультету Галина Круглицька, Тетяна Дергак та четвертого курсу Надія Кисіль, Ольга Ткачук, Соломія Кравчук та Ярина Тильчак отримали нагоду, протягом двох тижнів, вдосконалити практичні навички на клінічних базах Вроцлавського медичного університету.

Очолював групу студентів керівник відділу виробничої практики, к.м.н. Максим Герасимюк.

Майбутні лікарі-стоматологи мали можливість здобути неоціненний досвід на кафедрах щелепно-лицевої хірургії, хірургічної стоматології, дитячої стоматології, ортодонтії, періодонтології та ортопедичної стоматології.

 

Проходячи практику на кафедрі та у клініці щелепно-лицевої хірургії, наші студенти були присутні на оперативних втручаннях з приводу одонтогенного гаймориту, травм кісток лицевого черепа, доброякісних новоутворень м’яких тканин обличчя, гнійно-запальних процесів, захворювань скронево-нижньощелепного суглоба та слинних залоз. Крім того, ознайомилися з новітніми методами діагностики та лікування та з історією розвитку щелепно-лицевої хірургії у Вроцлаві, а також брали активну участь в обстеженні пацієнтів.

На кафедрі хірургічної стоматології студенти-стоматологи асистували під час проведення зубозберігаючих операцій при лікуванні хронічного періодонтиту та цистектомії, були залучені до виконання типового та атипового видалення зубів, навчалися проводити аплікаційну, інфільтраційну та провідникову анестезії, здійснювали лікування перикоронариту та ознайомилися з принципами медикаментозної терапії при захворюваннях щелепно-лицевої ділянки.

Під час практики на кафедрі дитячої стоматології майбутні стоматологи долучилися до проведення лікування карієсу та його ускладнень (пульпіту, періодонтиту), надавали рекомендації стосовно догляду за ротовою порожниною, здійснювали профілактичні заходи, ознайомилися із застосуванням психологічних методів під час стоматологічного прийому дітей.

Проходячи практику на кафедрі періодонтології, майбутнім лікарям довірили виконувати професійну гігієну ротової порожнини, вимірювати глибину зубоясенних кишень та здійснювати терапевтичне медикаментозне лікування гінгівіту.

Перебуваючи на кафедрі ортопедичної стоматології наші студенти були присутніми на лекції Dr. Wojciech Grzebieluch, на якій дізналися про принципи використання технології CAD / CAM.

Студенти висловлюють щиру подяку адміністрації університету та координатору двосторонньої співпраці, почесному професору ТНМУ Войцеху Баргу за організацію незабутньої практики на клінічних базах Вроцлавського медичного університету.

 

Вроцлав – чарівне місто, що пишається величними історичними пам’ятками, тому у вільний час студенти відвідали Ринкову площу, милувалися архітектурою Кафедрального собору св. Іоанна Хрестителя та костелу св. Єлизавети, оглянули будівлю Вроцлавського університету, завітали в найстаріший та найбільший польський зоопарк і надихнулися духом історії, переглянувши Рацлавицьку панораму, а також відвідати інші європейських міста –Дрезден, Варшаву та Прагу.

Інформацію подала Ярина Тильчак.