Меню Закрити

Студенти ТНМУ з Індії ознайомили школярів Тернополя зі своєю культурою

18 лютого 2020 року  в Тернопільській Українській гімназії імені Івана Франка відбувся урок-діалог «Індія. Роса на лотосі». Це було цікаве спілкування гімназистів і студентів медиків з Індії. Цей урок дав можливість тернопільським гімназистам більше дізнатися про культурну спадщину, історичне минуле та сьогодення Індії. Студенти розвіяли міфи про життя сучасної Індії, розповіли про роль історичних постатей для сучасного розквіту Індії. Ознайомили з традиційними танцями та мовою хінді.

З тернопільськими школярами спілкувалися Nalini Tiwari, Aditya Pandey, Mayank Goyal, Prateek Lodha, Raj Bhatt i Humera подарували цього дня вишуканий танець.

Для гімназистів були запропоновані такі теми для обговорення: «Візитна карта Індії», «Що таке касти? Як вони впливають на  розвиток  населення Індії?», «Які сучасні конфлікти стримують розвиток і в яких штатах? Причини конфліктів», «Коридори зростання Індії: Калькутта, Мумбаї, Ченнаї і Делі. Вони сприяли господарському розвитку прилеглих територій», «Які галузі господарства визначають міжнародну спеціалізацію країни», «Які професії найпопулярніші в Індії?», «Які штати найбагатші в Індії? Що зумовило такий розвиток?», «Які види транспорту найбільше використовуються в Індії?», «Чому Бангалор називають «Силіконовим плоскогір’ям».

Українська гімназія імені Івана Франка висловлює подяку керівнику проекту – заступнику директора центру виховної роботи ат культурного розвитку, доценту Олені Покришко.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини надані Українською гімназією імені І.Франка.