Меню Закрити

У ТНМУ студентам наукового товариства «Школа молодого менеджера» організовано курс лекцій передовими спікерами

З грудня 2020 року по квітень 2021 року на базі кафедри управління та економіки фармації з технологією ліків фармацевтичного факультету під керівництвом професора Тараса Грошового організовано та проведено низку лекцій для студентського наукового товариства «Школа молодого менеджера».

Всі учасники мали змогу послухати та поспілкуватися з провідними спеціалістами фармацевтичної галузі.

Серію лекцій розпачала Мар’яна Івашина – HR-менеджер компанії «Галичфарм» – з доповіді на тему «Основи підбору персоналу на фармацевтичне підприємство». Було розглянуто засади роботи підприємства, основні критерії щодо відбору персоналу. Пані Мар’яна розповіла, які знання знадобляться для того, щоб бути конкурентоспроможним працівником, як знайти «свою» компанію.

Медичний радник консалтингової компанії Юлія Вадзюк підготувала доповідь під назвою «Робота консалтингових компаній. Успішний шлях провізора».

Лекція Марії Лелеки, заступника начальника відділу оцінки економічної ефективності лікарських засобів Державного експертного центру МОЗ, «Оцінкою медичних технологій» відкрила для студентам можливість займатись новим напрямком наукових досліджень.

Начальником центральної лабораторії дослідних та експериментальних робіт ПАТ «Фармак» Світланою Гурєєвою була представлена доповідь про сучасні тенденції розробки лікарських засобів твердої форми випуску та особливості їх фармацевтичної розробки.

Також слухачам розповіли про здобутки та досягнення фармацевтичних підприємств України та поділилися планами їх розвитку, для покращення та розширення послуг фармацевтичної опіки, про обіг наркотичних, сильнодіючих, про фальсифікацію ЛЗ та боротьбу з цим явищем.

Всі учасники лекцій вкотре переконалися, яка цікава і багатогранна фармація і що вона варта тих зусиль, які потрібно докладати на шляху до гордого звання магістр фармації, бо як сказав пан Володимир Васильович Шевчук: «Фармація – передова і невід’ємна ланка медицини».

Щиро дякуємо усім спікерам, які погодилися поділитися своїм досвідом, мудрістю та знаннями з молодим поколінням та викладачами кафедри, серед них: генеральний директор Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання Наталія Марків, директор приватного підприємства «Інфузія», керівник Хемотеки – центру персоналізованої фармації, кандитат медичних наук Володимир Шевчук, завідувач аптеки №6 «Хемотека» Оксана Віннічук, представник «Галичфарм» Андрій Смагло та предстаники «Arterium» Мар’яна Івашина, Маклюк Христина, начальник центральної лабораторії дослідних та експериментальних робіт ПАТ «Фармак» Світлана Гурєєва, випускниця фармацевтичного факультету ТНМУ і, на даний момент,  медичний радник консалтингової компанії Sanofi Genzyme Юлія Вадзюк, заступник начальника відділу оцінки економічної ефективності лікарських засобів Державного експертного центру МОЗ Марія Лелека, начальник Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергій Лебедь.

  • Копель Віолетта.