Меню Закрити

Участь команди ТНМУ у Програмі вдосконалення викладання у вищій освіті України від Британської Ради в Україні

Команда викладачів ТНМУ ім. І. Горбачевського у складі у Григорія Загричука, Оксани Сидоренко, Наталії Галіяш та Оксани Шевчук успішно пройшла відбір на участь у другому циклі Програми вдосконалення викладання у вищій освіті України (2021-2022 рр.).

Британська Рада в Україні у партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Advance HE (Велика Британія) та за підтримки Міністерства освіти і науки України і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти реалізує Програму вдосконалення викладання у вищій освіті України.
Мета Програми – підвищення якості вищої освіти України шляхом розвитку інституційної спроможності університетів України щодо вдосконалення викладання і навчання. Програма була розроблена на основі проведеного дослідження стану і потреб викладання у вищій освіті України.

Завдяки реалізації Програми очікується досягнення таких результатів:

  • Створення національної платформи для фахового обговорення та обміну кращими практиками з вдосконалення викладання у вищій освіті.
  • Формування мережі викладачів та управлінців університетів, готових до втілення змін та обміну ефективними практиками щодо вдосконалення викладання серед колег як у власному університеті, так і між університетами України.
  • Підтримка університетів у реалізації інституційних проектів із вдосконалення викладання.

Впродовж трьох років (2020-2022 рр.) у Програмі візьмуть участь 30 університетів України. До складу університетської команди входять три викладачі та один представник менеджменту університету.

Програма складається з двох компонентів: компонент для викладачів університетів та компонент «Центри досконалості викладання» для менеджменту університетів.

Компонент для викладачів включає вивчення практичних підходів до викладання і навчання у вищій освіті. Основний акцент програми полягає в тому, щоб мотивувати учасників до використання нових підходів, основаних на студентоцентрованому навчанні, які вони зможуть застосувати під час практичних занять зі своїми студентами та поділитися знаннями зі своїми колегами.

Компонент «Центри досконалості викладання» має на меті розробку інституційних стратегій викладання і навчання та створення центрів для забезпечення сталого професійного розвитку викладачів в закладах вищої освіти України.

За умовами Програми учасники команди братимуть участь у навчальних модулях для управлінців та викладачів, що відбуватимуться онлайн та, за можливості, в офлайн форматах. Також заплановане асинхронне навчання на віртуальній навчальній платформі Brightspace.