Меню Закрити

Викладачі ТНМУ відвідали ХІІІ Міжнародний нейросимпозіум в Одесі

У другі вихідні вересня в місті Одеса відбулася Міжнародна конференція «ХІІІ Нейросимпозіум», яку відвідали викладачі кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського – завідувач кафедри, д-р мед. наук, професор Венгер Олена Петрівна та асистент кафедри Іваніцька Тетяна Іванівна.

  

У ході заходу провідні експерти обговорювали останні досягнення в діагностиці та лікуванні патологій нервової та психічної системи. Впродовж чотирьох днів роботи конференції були проведені численні лекції та майстер-класи, під час яких учасники мали можливість обмінятися досвідом не тільки з українськими колегами, а й із запрошеними міжнародними експертами.

Програма конференції була насиченою, обговорювались важливі питання за наступними напрямками: психогенні порушення руху та когніції, нейрокогнітивні порушення внаслідок перенесеного COVID-19, розлади настрою, палітра порушень сну в пацієнта похилого віку, гетерогенність фенотипів та найпоширеніший клінічний профіль депресії, сучасні підходи до лікування болю, захворювання екстрапірамідної нервової системи. Чільне місце серед питань, які обговорювалися, належало постковідному синдрому, його лікуванню та профілактиці.

    

Даний захід надавав поле для обговорень клінічних випадків, обміну досвідом, що безумовно є позитивною підставою для запозичення корисної актуальної інформації з подальшим використанням у щоденній практиці лікування пацієнтів. Гостинний прийом, насичена програма, цікаві доповіді зробили симпозіум однією з найзнаковіших подій вітчизняного медичного світу, котру дійсно варто відвідувати.