Меню Закрити

ТНМУ відвідав Міністр охорони здоров’я України

В Тернопільській області у рамках виїзного засідання Колегії Міністерства охорони здоров’я України та Ради ректорів закладів вищої освіти 28 вересня 2021 року перебував Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Він ознайомився з роботою центру симуляційного навчання Тернопільського національного медичного університету.

Тут створено всі умови для опанування і відпрацювання практичних навичок студентами ТНМУ різних спеціальностей. Студенти-медики і студенти-парамедики мають можливість відшліфувати свої вміння в наданні екстреної медичної допомоги.

Ректор Тернопільського меуніверситету, професор Михайло Корда детально ознайомив з діяльністю центру симуляційного навчання, досягненнями його працівників, підвищенням ефективності у навчанні.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що симуляційний центр вражає технічним забезпеченням. Він додав, що навчання і відпрацювання практичних навичок за допомогою симуляційних технологій дають можливість значно покращити підготовку медичних кадрів.

«Наше завдання – надавати якісні медичні послуги населенню. Завдяки таким симуляційним центрам студенти можуть набути практичні навички в умовах максимально наближених до реальності», – наголосив Віктор Ляшко.

Заступник Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак додала, що «два дні ознайомлення з діяльністю Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського були інформативними і цікавими. Зустрілася з шестикурсниками, яким розповідала про розвиток української медицини, програму медичних гарантій, протидію пандемії і вакцинацію. Дуже цінний досвід отримала від організації роботи симуляційного центру університету».

Під час ознайомлення були продемонстровані усі можливості центру симуляційного навчання в ТНМУ, зокрема оглянуто практичний навчальний процес в реанімаційній залі, а також в залах управління симуляцією, акушерства і гінекології, медичних маніпуляцій, педіатрії, віртуальної реальності та інші. Всі присутні мали змогу подивитися воркшоп з надання екстреної медичної допомоги під час ДТП на місці події, надання допомоги безпосередньо в машині швидкої допомоги і надання допомоги у відділі невідкладної допомоги (emergency department).

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини Дакшина Кумара.