Меню Закрити

Студенти ТНМУ завітали в Дім милосердя

Студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського Владислав Тесля (ММ-209) та Марічка Матієк (ММ-307) з гостинцями завітали у Дім милосердя Святої Вероніки до релігійної організації «Жіночий Монастир Служебниць Господа і Діви Марії з Матара Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви».

Вже декілька років поспіль жіночий монастир перебуває під опікою ТНМУ. Адміністрація, викладачі та студенти навчального закладу намагаються різносторонньо допомагати сестрам та їхнім підопічним: інколи їм необхідна консультація та лікування, інколи матеріальна чи моральна підтримка. Та найбільше немічні бабусі прагнуть спілкування, хочуть відчувати себе потрібними й важливим.

«Такі акції є перевіркою на людяність, вони показують нам, що ми можемо об’єднуватися і разом, спільними зусиллями, зробити дуже багато для немічних бабусь та їхніх опікунок. Більше того, така ініціатива надихай, мотивує і нас, студентів, вчитися та постійно розвиватися», – розповіла Марічка Матієк.

На кошти, зібрані під час благодійного ярмарку в ТНМУ, вдалося купити необхідні препарати, для хворих жінок. Студенти-волонтери пригощали усіх фруктами, проводили медичні огляди, розважали буденними розмовами мешканок монастиря.

Студент ТНМУ Владислав Тесля зазначає: «Я дуже радий, що можу доєднатися до волонтерської роботи нашого вишу, допомагати людям, спілкуватися з ними, вчитися, адже це певна лікарська практика та розвиток комунікативних навичок у роботі з пацієнтами».

Дякуємо за допомогу, підтримку та активне сприяння: керівництву та адміністрації університету, всім викладачам та студентам за їхні справи милосердя.

Ми всі можемо доєднатися до добрих вчинків небайдужих та волонтерів ТНМУ, стати фінансовою, матеріальною чи моральною підтримкою для літніх людей та їхніх опікунок. Пакунки можна залишати на пункті охорони в адміністративному корпусі на ім’я Галини Габор або звертатися у центр виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ.

Журналістка ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини авторки.