Меню Закрити

Представники ТНМУ взяли участь у тренінгу «Стратегія розвитку університету. Проєктний менеджмент»

25-27 січня 2022 року в Одесі відбувся тренінг «Стратегія розвитку університету. Проєктний менеджмент» в рамках Україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

У заході взяли участь адміністратори та освітяни Тернопільського національного медичного університету А.Г.Шульгай, Г.Я.Загричук, Д.Б.Коробко, П.Г.Лихацький, І.Д.Драч, С.О.Ястремська, О.І.Лебідь, О.Л.Сидоренко, Н.Б.Галіяш, С.Р.Гусак.

Команду професійних тренерів у складі Матвія Хренова, (співзасновника українського центру охорони здоров’я), Тетяни Немирович, (фасилітаторки, консультантки з організаційного розвитку), Віталія Зайця, (консультанта з інформаційно-комунікаційних технологій) очолила керівниця офісу впровадження Україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти»  Тетяна Степурко.

Протягом першого дня було розглянуто основні такі стратегічні поняття: візія, місія, цілі, конкуренція в сучасному світі та причини стратегування. В своїх командах ми працювали над аналізом цільової аудиторії та клієнтським рядом, найважче для всіх команд було визначити та проаналізувати проблему клієнта, адже ми зразу пропонували готові рішення.

Уже на другий день тренінгу після блоків теорії щодо роботи над різними етапами проєкту ми презентували власні проєкти, в яких працювали над  ініціативністю викладачів та вдосконаленням студентського простору.

Команда тренерів проаналізувала нашу роботу та надала конструктивний зворотній зв’язок.

Після обговорення кіл Саймона Сінека і логічної рамки проєкту ми продовжували командну роботу над планування проєкту і побудували логічні рамки та діаграми Ганта  власних проєктів.

Як виявилось, проєктний менеджмент – це дуже цікаво, але воодночас і дуже складно і вимагає багатьох зусиль тож вечірня програма допомогла підняти командний дух.

Інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» якнайкраще посприяла тімбілдінгу, неформальному спілкуванню та знайомству з колегами з Харківського національного медичного університету, які також брали участь у тренінгу.

Упродовж наступного дня команди нашого університету продовжували працю над проєктами, плануванням бюджету, моніторингом та визначенням  індикаторів.

Також рефлексували над ризиками і тим, як зробити проєкт успішним?

Три дні напруженого брейнштормінгу та командної роботи завершились підготовкою двох проєктів, які після допрацювання зможуть бути уже найближчим часом реалізованими у нашому ЗВО.

Найцікавіше – це очікувані результати проектів або фрукти, які високо висять «high hanging fruits».

Інформацію надала Софія Гусак.