Меню Закрити

Партнери ТНМУ активно підтримують Україну і українців

Упродовж місяця Україна мужньо бореться з російськими загарбниками, які розпочали жахливу, нищівну війну проти нашої країни. Жорстокість, аморальність, грубе порушення прав людини, військових угод та конвенцій російською армією стала шоком для багатьох людей у всьому світі. Тернопільський національний медичний університет отримує підтримку звідусіль. Дякуємо нашим давнім партнерам – керівникам лабораторій «IGeneX Inc.» та «ID-FISH Technology Inc.» (Milpitas, USA) Судхір і Джотсна Шах (Sudhir and Jyotsna Shah), які перерахували на благодійний рахунок волонтерського центру ТНМУ 10000 американських доларів.

«IGeneX Inc.» та «ID-FISH Technology Inc.» – провідні лабораторії США з вивчення і діагностики Лайм-бореліозу та інших інфекцій, які передаються кліщами. Лише у США щорічно реєструється біля 300000 хворих, а у Європі – до 85000. Рівень захворюваності у різних європейських країнах коливається від 9-10 випадків на 100 тис. населення (Польща, Білорусь) до 35 (Литва), 100 і більше (Словенія).

Співпраця ТНМУ з «IGeneX Inc.» та «ID-FISH Technology Inc.» розпочалася у 2016 році з вивчення проблеми Лайм-бореліозу у працівників лісових господарств Тернопільщини. З ініціативи працівників цих лабораторій безкоштовно досліджено сироватки крові більше, ніж 400 осіб даної групи ризику на наявність специфічних антитіл до збудників Лайм-бореліозу та B.miyomatoi – одного зі збудників гарячкових бореліозів. Отримані результати спільних досліджень відображені у виступах науковців кафедри інфекційних хвороб ТНМУ та працівників лабораторій на міжнародних конференціях у Франції (Париж, 2017 рік) та США (Бостон, 2017; Чікаго, 2019).

У 2018 році керівники лабораторій Судхір і Джотсна Шах відвідали ТНМУ з дружнім візитом, під час якого був підписаний договір про подальшу наукову співпрацю.

Висловлюємо щиру подяку за безцінну допомогу, яку нам надали  «IGeneX Inc.» та «ID-FISH Technology». Ваша підтримка є свідченням того, що у цій війні Україна обов’язково переможе!