Меню Закрити

Підтримка української діаспори в Німеччині

Сьогодні у цей складний час російської війни в Україні ми особливо потребуємо підтримки. Для перемоги потрібні не лише військова амуніція та спорядження, а й лікарські засоби та засоби медичного призначення.

Щиро дякуємо українській діаспорі в Німеччині, а саме громадській організації Ukrainischer Verein in Niedersachsen e. V. (Українська спілка Нижньої Саксонії) та Apotheker Ohne Grenzen, які уже двічі надіслали допомогу українцям.

Першим траншем було надіслано медикаменти для надання медичної допомоги на госпітальному етапі: дорого вартісні антибіотики широкого спектру дії, включно з найдієвішими препаратами резерву, знеболюючі та протизапальні засоби, кровоспинні системної дії, кристалоїдні інфузійні розчини, антисептики та засоби для обробки операційного поля, стерильні пов’язки на очі, оклюзійні пов’язки, лікарські засоби, які впливають на ЦНС та інші.

Другим траншем надіслано більше 600 кг надзвичайно цінного забезпечення: катетери, внутрішньовенні канюлі, інфузійні системи, ендотрахеальні трубки різного розміру, одноразові ларингеальні маски, когезивні бинти, стерильний перев’язувальний матеріал.

Загалом було надіслано як добровільні пожертвування та закуплено медикаментів та засобів медичного призначення на суму майже 90000 євро. Ця безцінна в умовах бойових дій допомога дає рятувати життя бійців та мирного населення та уже була частково передана у військові госпіталі України, зокрема Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені Мечникова та військовий госпіталь в Покровську (Донецька область), психіатричне відділення військового госпіталю міста Києва та ЗСУ. Висловлюємо щиру вдячність кожному за допомогу та підтримку, яка дозволяє нам боротися і йти до перемоги.