Меню Закрити

Громади польських і румунських міст надали понад 700 кг гуманітарної допомоги

До Волонтерського центру ТНМУ доцент Тарас Кадобний привіз понад 700 кг гуманітарної допомоги від небайдужих громад різних польських міст. Вони організували для потреб тимчасово переселених осіб і наших захисників ліки, засоби гігієни, матеріали для виготовлення бронежилетів, тактичні рукавиці, шкарпетки, дитяче і доросле харчування.

Тарас Богданович висловив щиру подяку своїм давнім друзям у Польщі, які відгукнулися на його запит щодо допомоги. Зокрема це родина Мажец з міста Бусько-Здруй, які організували представників бізнесу і звичайних людей у потужну волонтерську групу. Також постійно допомагає Вальдек Кринськи з міста Сулейовак, громади міст Гданськ, Ельбльонг, Лемборк.

Велику кількість нового одягу для дітей і дорослих до волонтерського центру ТНМУ передав доцент Чернівецького національного університету Тарас Гринівський. Цей виш тісно співпрацює з консульством Румунії і завдяки цій співпраці вдалося отримати вагому матеріальну допомогу від румунських громадян.

До волонтерської роботи в умовах війни активно задіяні студенти ТНМУ, які є учасниками загально університетського руху «Misericordia», Марта Струк, Іван Климаш, Ілля Сороківський, Софія Ксьонзик, Анастасія Надкевич, Назар Шаптала. Вони допомагають у розвезені, сортуванні одягу, ліків, їжі та засобів гігієни потребуючим та на передову.

Особливу подяку висловлюємо студентці стоматологічного факультету Діані Сидорчук, яка перебуває в місті Лемборк (Польща) та координує гуманітарну допомогу для нашого вишу та країни, також студентці медичного факультету Діані Сторощук, яка 26-27 лютого на пункті перетину кордону Шегині надавала першу медичну допомогу студентам-іноземцям та біженцям.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.Світлини Миколи Василечка.