Меню Закрити

ТНМУ підтримує своїх студентів, які родом з місць бойових дій

27 травня 2022 року студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського отримали продуктові набори, які для них підготували та передали викладачі й працівники університету, а також Фундація допомоги дітям (Рената Блеха, Домініка Блеха, м. Живець, Польща) у рамках грантової підтримки прем’єр-міністра Польщі.

Університет опікується своїми студентами з різних куточків України – Херсона, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, які змушені були залишитися у Тернополі, адже зараз їхні міста перебувають у зоні бойових дій.

«Ця допомога мені дуже необхідна, я приїхала на навчання до Тернополя з Кривого Рогу. На жаль, змоги повернутися додому в мене немає. Мама зараз там, батько воює, а мене вони просять залишатися у безпеці», – розповідає студентка першого курсу Юлія.

Керівник центру виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ Марта Руденко зауважила, що в час війни ми маємо стати опорою для наших студентів, які потребують підтримки та уваги, віри у власні сили.

Ми всі можемо доєднатися до добрих вчинків волонтерів ТНМУ, стати фінансовою, матеріальною чи моральною підтримкою для наших студентів, нехай кожен з них відчує себе цінним та потрібним.

Пакунки можна залишати на пункті охорони в адміністративному корпусі на ім’я Марти Руденко або звертатися у Центр виховної роботи та культурного розвитку ТНМУ. Необхідні: овочі, яйця, крупи, олія, цукор, макарони, консервації, чай, печиво та засоби гігієни. З питань будь-якої допомоги студенти можуть звертатися у Центр виховної роботи та культурного розвитку.

Журналістка ТНМУ Соломія Гнатишин.

Світлини авторки.