Меню Закрити

Студенти ТНМУ реалізували проєкти «Хроніки війни» та «Життя переможе смерть, а світло – темряву»

«Кожна історія повинна бути почутою!», – саме з такими словами студентки першого курсу медичного факультету (група ММ-113) ТНМУ Марія Соломахіна та Софія Берегуляк, а також студентка п’ятого курсу (ММ-504) Лілія Расевич організували патріотичний проєкт за підтримки Студентського парламенту нашого університету, що разом з волонтерським проєктом «Життя переможе смерть, а світло – темряву» передбачав збір коштів на дрони для ЗСУ.

Його мета – поділитися світлинами, що було зроблене у період з 24 лютого 2022 року до сьогодення. Для того, щоб взяти участь потрібно було зробити благодійний внесок від 50 грн на збір для волонтерської акції «Життя переможе смерть, а світло – темряву». Зібрані кошти перерахували на Київський гуманітарний штаб, що допомагає ЗСУ.

Усі бажаючі могли взяти участь та пожертвувати певну суму.

Студенти підтримали ініціативу та поділилися своїми світлинами, переживаннями, бойовим духом і згуртованістю за допомогою власної творчості, зробивши свій внесок у нашу перемогу!

Одна з робіт студентів:

«Я – твій Маріуполь. Ворог вибив мої очі. Бачиш мої почорнівші стіни? Він спалив моє тіло. Він розбирає мене на шматки. Цеглина за цеглиною, бо шукає мою душу. Моїх людей. Я закриваю їх, як можу. Кажуть, я – фортеця, – я тримаюсь! Тримаюсь, поки за мене б’ються, а інші мовчки спостерігають. Я маю витримати, бо я – серце цієї війни.

Мої захисники… Я не знаю як, але вони досі тримають оборону, стримують російську орду. Це мої герої, але вони не залізні.  Вони не можуть триматись вічно. Єдине чого вони бояться – зрадити своїм словам, тим обіцянкам, що вони давали побратимам.

Я вірю, що про мене пам’ятають.  Я вірю, що мене врятують. Я дуже хочу жити. Україно, ти ж не забула про мене!?

Тому кричіть про МАРІУПОЛЬ! Кричіть про АЗОВ!

Займалась волонтерством, але ми не могли залишитись байдужими від подій у Маріуполі,  нам було важливо передати всю біль і докричатись до людей , фото наповнене болем і закликом врятувати місто будь-якою ціною , наша організація ВГО «Сокіл Тернопіль» про яку писали у ЗМІ з даною фотографією», – Савчук Соломія (ММ-270 група, 2 курс НТН).

Дякуємо всім, хто долучився!