Меню Закрити

ГО «Максимівська ініціатива» привезла гуманітарний вантаж від французької та італійської спільнот

Громадська організація «Максимівська ініціатива» (Збаразький район) удруге привезла від закордонних благодійників гуманітарну допомогу для наших захисників. Перший вантаж волонтерський центр ТНМУ уже відправив для потреб бійців і військових госпіталів. Цього разу (30 червня 2022 року) отримано 200 кг лікарських засобів і 500 кг засобів медичного призначення.

«Є багато наших земляків у Франції, які живуть там упродовж тривалого часу. Вони організувалися в дієву діаспору з метою допомоги  Україні, активно включилися в роботу з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Згодом створили асоціацію «Vernon-Ternopil» («Вернон-Тернопіль»), до якої входять українці, народжені у різних містах нашої країни. Олександра Гуль народилася в Максимівці (Тернопільщина), а її чоловік Олександр Авксєнтьєв родом з Молдови. Вони стали ініціативними активістами і об’єднали навколо себе інших. Подружжя почало привозити гуманітарну допомогу до нас. Завдяки пані Олександрі це об’єднання асоціюють з Тернополем. Українці спільно з французами збирають медикаменти, продукти, військове спорядження. Окрім того, вони вже планують брати активну участь у відбудові України, організовувати спільні культурні проекти. Хочемо завершення війни і початку нового етапу співпраці», – розповіла заступник голови ГО «Максимівська ініціатива» Надія Тлумацька.

За її словами, Олександр Авксєнтьєв двічі відвідував Тернопільщину разом з президентом асоціації Micale Patrick та її речником Ledda Eric. Надія Тлумацька додала, що представники асоціації часто приїжджають в Україну.

Асоціація «Vernon-Ternopil» (Вернон-Тернопіль) співпрацює з громадською організацією «Максимівська ініціатива» (село Максимівка розташоване у Збаразькому районі). Членами цього об’єднання є люди з бізнесу, агенти з нерухомості, ті, які мають дотичність до влади.

«Окрім того, у нас тісні контакти з родиною Олещуків з Вищих Луб’янок, які живуть в Італії. Вони також часто привозять гуманітарну допомогу для наших військових. Та й місцеві люди і фермери докладають багато зусиль, щоб забезпечити захисників на фронті всім необхідним. Наприклад, фермер Богдан Григоращук з 2014 року постійно допомагає нашим хлопцям. Фермер і голова нашої організації Михайло Хомишак є активним волонтером, благодійником», – зазначила Надія Тлумацька.

«Дуже важливо для всіх нас, що Україна об’єднала українців і світ. Ми вдячні за підтримку французьким і італійським друзям», – висловив подяку голова ГО «Максимівської ініціативи» Михайло Хомишак.

Прес-секретар Яніна Чайківська.

Світлини Миколи Василечка.