Меню Закрити

ТНМУ продовжує посідати перше місце серед вишів Тернополя у консолідованому рейтингу

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» нещодавно оприлюднив консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України за 2022 рік. Згідно з ним, Тернопільський національний медичний університет імені І.Горбачевського посів перше місце серед вищих навчальних закладів Тернопільської області та тринадцяте місце серед 250 вишів України. Щодо загальноукраїнського показника, то порівняно з 2019 року він покращився на 17 позицій, тоді ТНМУ мав тридцяте місце. Наш університет також отримав 4 місце серед західноукраїнських вишів.

Консолідований рейтинг університетів 2022 року охоплює результати 250 закладів вищої освіти, а також містить 10 тематичних підрейтингів: «Найкращі класичні університети України», «Найкращі технічні виші», «Найкращі аграрні виші»,«Найкращі педагогічні виші»,  «Найкращі медичні виші», «Найкращі мистецькі виші», «Найкращі приватні виші», а також «Найкращі київські виші», «Найкращі виші регіонів України» і «Найкращі виші областей».

Як і в рейтингах минулих років, для складання Консолідованого рейтингу вишів використано відомі рейтинги університетів країни: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує важливі критерії оцінювання. Цього року під час формування рейтингової таблиці було враховано тенденції розвитку української освіти, що зазнали змін через пандемію COVID-2019 і повномасштабне воєнне вторгнення рф.

Результати рейтингу «Scopus» базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його співробітниками в наукових виданнях.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього бала зовнішнього оцінювання абітурієнтів, яких у 2021 році зараховано до вишів на навчання за контрактом. Цей рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів освіти, у яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти.

https://osvita.ua/vnz/rating/51741/

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.