Меню Закрити

Учасники Міжнародних студентських літніх шкіл ТНМУ розпочали збір коштів на потреби ЗСУ

У Тернопільському національному медичному університеті чотирнадцять років поспіль (2006-2019 рр.) відбувалися Міжнародні студентські літні школи. Цей проект є унікальним в Україні. Він щоліта збирав талановиту молодь з усієї країни та інших держав. Всіх їх об’єднувало навчання в медичних вишах, бажання вдосконалювати знання з англійської мови, розвивати професійні навички та здобувати нових друзів.

«Через пандемію у попередні роки була перерва в реалізації цього проекту, але «калинята» (літні школи відбуваються на базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина»), як називають себе учасники шкіл, завжди тримають зв’язок один з одним. У 2022 році ми планували п’ятнадцяті літні школи з особливою програмою, адже це були б ювілейні школи. На жаль, війна змінила плани. «Калинята» вирішили об’єднати зусилля для допомоги нашим захисникам. Вони всі є активними волонтерами у своїх містах, на робочих місцях, в університеті. Учасники шкіл прийшли до рішення, що гуртом можна досягти набагато більше. У внутрішньому чаті, де вони постійно спілкуються, закликали всіх до об’єднання зусиль. Зараз триває збір коштів для потреб ЗСУ. Упродовж першої години на рахунку було 10 тисяч гривень, а упродовж двох діб понад 50 тисяч. Вони спільними зусиллями вирішують питання придбання спальників і карематів, а також замовили пошиття 30 пар взуття для наших бійців. «Калинята» продовжують свою роботу, щоб швидко реагувати на запити захисників і надавати необхідне», – розповіла керівник проєкту Наталія Лісничук.

Оргкомітет подякував учасникам шкіл за їхню активність і патріотизм. Підтримуйте цю ініціативу, щоб ефективно підтримувати вояків і наближати перемогу!

Кошти можна перераховувати на картку 4149499160960462 (Кундеус Святослав). Усі звіти ми будемо оприлюднювати на наших медіа-платформах.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.