Меню Закрити

Науковці ТНМУ взяли участь у VI Національному конгресі неврологів, психіатрів і наркологів України

Науковці Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського взяли участь в роботі VI Національного конгресу неврологів, психіатрів і наркологів України «Неврологія, психіатрія та наркологія у сучасному  світі:глобальні виклики та шляхи розвитку», який відбувся 6-8 жовтня 2022 року. Значуща подія зібрала представників неврологічної, психіатричної та наркологічної спільноти з різних регіонів нашої країни, щоб разом обговорити актуальні новини та віднайти спільні платформи для  апробації  новітніх досягнень світової науки у практику за умов глобальних  цивілізаційних викликів: російської агресії та пандемії COVID-19.

Провідна тема обговорення –   особливості надання медичної допомоги хворим з неврологічними, психічними та наркологічними розладами в період воєнного часу, висвітлені питання психологічної допомоги та психосоціальної реабілітації постраждалих та найбільш уразливих груп населення. 

Три дні  насиченої роботи конгресу продемонстрували неабиякий інтерес до сучасних досягнень світової науки, які були представлені в on-line форматі кращими лекторами. Серед спікерів конгресу були фахівці кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Тернопільського  національного медичного університету  імені І.Горбачевського, а саме проф. Олена Венгер, проф.  Юрій Мисула та ас. Володимир Білоус. Представлена інформація була високо оцінена психіатричною спільнотою та відкрила ще одну завісу в розумінні механізмів психічної травми за умов впливу факту міграції, у підходах до лікування хворих з біполярним афективним розладом  та діагностичних критеріїв психічних порушень.