Меню Закрити

ТНМУ об’єднує тернополян для забезпечення наших воїнів теплом і світлом

Студенти Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського, зокрема Андрій Свіржевський (ММ-220), Тамара Нич (ММ-220), Руслана Хруставка (ММ-314), Назарій Крулик (ММ-373) 28 жовтня 2022 року провели майстер-клас з виготовлення окопних свічок для учнів 8-Б класу Тернопільської ЗОШ №16 імені Володимира Левицького.

В організації заходу допомогла вчителька Тетяна Маланчук. Попередньо учні уже робили окопні свічки, але допускали помилки, тому студенти-медики вирішили поділитися своїм досвідом. Пані Тетяна підтримала ініціативу волонтерів ТНМУ, оскільки також хотіла запросити їх до себе в гості.

Наші «бойові» мурашки розповіли учням загальні правила виготовлення свічок. Продемонстрували, як правильно їх робити. Діти були старанні і чудово впоралися з поставленим завданням.

Разом з учнями студенти вивчили лічилку «Повiтряна тривога, перейди до Таганрога, до Москви та Курська, Самари та Іркутська, Смоленська та Тамбова, Ульяновська та Пскова. I в Курган, i в Магадан i в далекий Тегеран».

Приємно те, що до ініціативи студентів ТНМУ долучається багато Тернополя, а особливо школи. Нещодавно колектив Тернопільської музичної школи №2 імені М.Вербицького привіз волонтерам нашого вишу заготовки та віск для окопних свічок. Цього ж дня наші «бойові» мурашки залили їх воском і наступного дня відправили на фронт у підрозділи, які боронять Україну на нульовому рубежі. Висловлюємо щиру подяку директору школи Василю Ковалю за свідомий колектив і допомогу у наближенні перемоги.

28 жовтня 2022 року вихованці Тернопільської української гімназії імені І.Франка принесли велику кількість бляшанок і картону. Щиро дякуємо юним тернополянам і вчительці Олександрі Грабовській за свідому позицію.

Багато нових малюнків передали учні Тернопільської початкової школи №3 (з дошкільним підрозділом). Свою любов у них вклали старші групи (5-6 років) та учні початкових класів (7-10 років). Велика подяка директору школи Олені Шевчук.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлини учасників подій.