https://www.youtube.com/watch/default.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/0.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/1.jpg" /> https://www.youtube.com/watch/2.jpg" /> https://www.youtube.com/watch&hl=en&fs=1&rel=0&autoplay=1" /> https://www.youtube.com/watch&hl=en&fs=1&rel=0&autoplay=1">
Меню Закрити

Презентація стипендіальної програми «Завтра.UA» для студентів ТНМУ

8 листопада 2022 року відбулася презентація програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Зі стартом 17-го конкурсу на здобуття стипендії студентів ознайомили переможці 2021 року студентка шостого курсу медичного факультету Марія Семерез та лікар-інтерн Тернопільської міської комунальної стоматологічної поліклініки Ярина Тильчак в онлайн-режимі (доступ до запису – https://www.youtube.com/watch?v=kWejuN1CLF0).

Організатори заходу поділилися інформацією щодо основних етапів відбору, розповіли про власний досвід подання заявки та надали особисті поради щодо досягнення успіху в Конкурсі.

Зокрема цьогоріч прийом та реєстрація документів студентів 3-6 курсів відбувається з 20 жовтня до 30 листопада 2022 року в електронному вигляді через форму реєстрації на сайті Програми zavtra.in.ua. Для участі потрібно підготувати конкурсну роботу, відгук наукового керівника та рекомендаційний лист, що засвідчує громадську діяльність, особисту фотографію, сканований студентський квиток. Також за наявності варто надати копії документів, що підтверджують наукову діяльність та соціальну й волонтерську активність. Перший тур конкурсу триватиме протягом грудня 2022 – лютого 2023. Під час нього здійснять обробку зареєстрованих документів, оцінювання рекомендаційного та мотиваційного листів, обґрунтування дослідження. Другий етап триватиме впродовж лютого-березня 2023. Він включатиме евалюацію конкурсних робіт та наукової діяльності конкурсанта. Останній тур стартуватиме в березні 2023. Його мета перевірити особистісний потенціал конкурсантів під час онлайн або очних одноденних змагань. Результати конкурсу оголосять в травні-червні 2023.

Марія Семерез та Ярина Тильчак розповіли про можливості, які надає програма переможцям для саморозвитку, налагодження нових зв’язків та створення власних проєктів та ініціатив, а саме участь в Молодіжному форумі «Завтра.UA», публічних лекціях, заходах Всесвітнього економічного форуму в Швейцарії тощо. Стипендіатки поділилися свіжими спогадами про участь в 17-ій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) – «Україна: На захисті нашої спільної свободи», яка відбулася у вересні 2022 року в Києві. У ній Марія Семерез взяла участь як волонтер, що дало змогу отримати практичний досвід в допомозі організації конференцій. Ярина Тильчак та лікар-анестезіолог, стипендіатка ТНМУ 2015, 2016 років Богдана Перевізник здобули перемогу у відборі до учасників Форуму молодих лідерів, який проходив паралельно з YES. Форум – це платформа для обговорення з світовими та українськими політиками, бізнесменами, економістами та громадськими діячами, спікерами якої цьогоріч були заступниця міністра оборони Ганна Маляр, українські військові, президент Латвії Егілс Левітс, прем’єр міністр Польщі Матеуш Моравецький, історики Тімоті Снайдер, Ніл Фергюсон тощо.

Сьогодні програма Завтра.UA – перша приватна загальнонаціональна ініціатива, що надає щомісячну стипендію протягом року, здійснює пошук, добір та підтримку цілеспрямованої молоді провідних закладів вищої освіти України. Упродовж 16 років вже понад 2500 студентів стали частиною спільноти Завтра.UA. Серед них ТНМУ представляли Максим Горішній, Світлана Палій, Марія Семерез, Тильчак Ярина, Віктор Міщанчук, Роман Зварич, Андрій Дивак, Ірина Старенька, Віта Косовська, Катерина Воробець, Анастасія Гудима, Петро Табас та Богдана Перевізник. Враховуючи успішний досвід, заохочуємо студентів долучитися до участі в Конкурсі, що покликаний згуртувати активну молодь із лідерським потенціалом.

Матеріали підготувала лікар-інтерн, стипендіатка 2021 року Ярина Тильчак.