Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ отримав чергову партію кровоспинного засобу для формування індивідуальних аптечок для наших військових на передовій

Співробітники Тернопільського національного медичного університету почали активну волонтерську діяльність ще у 2014 році, відколи почалася війна на Сході України. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну уже в кінці лютого був сформований волонтерський центр ТНМУ для координації та максимально ефективного надання допомоги цивільним та ТРО і військовим, лікарням.

Завдяки співпраці з професором Ростиславом Білим та Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького та завдяки підтримці RECOOP HST Association ми отримали чергову партію аналогу Celox – Активатора згортання крові хітозану гемостатичного для формування індивідуальних аптечок військових та тактичних рюкзаків для військових медиків.

Кровотеча – основна причина загибелі на полі болі і вчасно надана домедична, первинна медична допомога відіграє надзвичайно важливу роль. Це речі, які рятують життя. Проведені дослідження засвідчили, що Активатор згортання крові хітозан гемостатичний забезпечує навіть швидку коагуляцію у порівнянні з Celox. А також препарат добре змивається з поверхні рани слабокислим розчином (0,1% розчин оцтової кислоти).

Висловлюємо щиру вдячність Dr. Sandor Vari (Cedars – Sinai Medical Center, USA; Regional Cooperation in the Fields of Health, Science and Technology Association/RECOOP HST Association) за підтримку українського народу у ці часи та фінансування такого важливого проєкту як розробка кровоспинного засобу, що рятує життя наших воїнів, які боронять незалежність України та Європи. Дякуємо нашому партнерові Українсько-німецькому академічному товариству за надійне плече та активну позицію і постійну щоденну допомогу Україні, в тому числі на науковому фронті.

Завдяки співпраці з професором Ростиславом Білим уже більше 400 упаковок кровоспинного засобу було доправлено на нуль нашим військовим. До кінця року планується виробити та передати на передову ще понад 1000 одиниць Активатора згортання крові.

Тримаймо стрій та працюємо задля нашої перемоги!