Меню Закрити

Студенти ТНМУ долучилися до приготування християнського храму до різдвяних свят

26 листопада 2022 року студенти-волонтери загально університетського волонтерського руху «Misericordia» долучилися до приготування храму до різдвяних свят.

Костел Пресвятої Трійці – найстаріша культова споруда Микулинців, памʼятка архітектури XVIII століття у стилі бароко, в нішах якої знаходяться камʼяні скульптури вази. В храмі є головний вівтар і чотири бічні вівтарі, виготовлені у 1779 році з дерева і покриті мармуром. На головному вівтарі знаходиться образ Святої Трійці, вище нього надпис латинською мовою «ET HI UNUM SUNT», а в найвищій частині два ангели та Святий Дух у вигляді голуба в променистому обрамленні.

Храм перебуває в стадії реставрації: відновлення стін, фасаду. Саме тому студенти виявили бажання допомогти прибрати приміщення, приготувати до зимових свят та заготовити дрова для опалення церкви.

«Нещодавно почала відвідувати нашу святиню, а вже приєдналася до прибирання, хоча живу не близько. Парафіяни похилого віку, відходять у вічність, а молодь поповнює ряди вірян. Зворушує до сліз сьогоднішня допомога студентів. Бажаю з відзнакою закінчити виш і стати кваліфікованими лікарями», – зазначила Станіслава Яріш.

Студенти на постійній основі у вільний від навчання час допомагають храмам Пресвятої Трійці РКЦ та Пресвятої Трійці УГКЦ. Також волонтери передали статуетку Ісуса Христа та речі церковного призначення для парафії.

До заходу долучилися студенти медичного факультету Андріана Бучко, Ілля Сороківський, Марта Струк, Роман Алкін, Анастасія Ангеляшко і Вікторія Вахновська.Інформацію подала Бучко Андріана.