Меню Закрити

Волонтерський центр ТНМУ придбав і передав для евакуаційних бригад військових лікарів термохолодильники

Волонтерський центр Тернопільського національного медичного університету 8 грудня 2022 року передав п’ять потужних термохолодильників для евакуаційних бригад військових лікарів, які транспортують поранених з поля бою до госпіталів. У цих холодильниках лікарі і парамедики зберігають фізрозчини, замінники крові та інші ліки. Як зазначають військові медики, завдяки такому обладнанню втрати людських життів зменшуються на 30%. Цими приладами буде оснащено п’ять евакуаційних бригад.

Також волонтерський центр ТНМУ придбав і передав професійні ножиці, за допомогою яких можна легко розрізати кілька шарів одягу і берці. За словами медиків, це значно економить час, коли є поранені з масивною кровотечею. У таких випадках у медичної бригади є всього 15-20 секунд, щоб ефективно накласти джгут і якнайшвидше вивезти бійця з поля бою. Швидке розрізання берців в разі травмування стопи дає можливість зняти взуття з мінімальними травматичними наслідками і безболісно.

Також на запит евакуаційних бригад волонтерський центр ТНМУ сформував вантаж лікарських засобів і засобів медичного призначення.

Все це передано на Донецький і Луганський напрямок на передову.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Світлина автора.